Make-up in een zero-waste badkamer

Dat een zero-waste levensstijl enkel past bij geitenwollen sokken types is al lang achterhaald. Vandaag de dag gaan een glamoureuze uitstraling en respect voor het milieu perfect hand in hand. De afgelopen weken vertelden we hoe je jezelf van top tot teen verzorgt met producten die lief zijn voor je lijf en de aarde. Nu je huid en je haren stralen, is het tijd voor de finishing touch: make-up. En ja hoor, ook dat kan helemaal natuurlijk en milieuvriendelijk!

Make-up

De oogschaduw, blush, bronzer en compact poeders van Liquidflora zitten in een plastic houdertje dat je, dankzij handige refills, keer na keer opnieuw kan gebruiken.

Ook de oog– en lippotloden van Liquidflora zijn een goede keuze. Deze zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en FSC-gecertificeerd hout.

De lipsticks en de mascara van Kia-Charlotta zijn verpakt in 100% gerecyleerd plastic en zijn op hun beurt ook weer voor 100% recycleerbaar. Belangrijk toch dat er ook voor deze producten geen nieuwe plastic verpakkingen wordt geproduceerd!

Make-up borstels

De make-upborstels van Barbara Hofmann hebben een steel van bamboe -uit duurzaam bosbeheer- en gerecycleerd aluminium. De haren zijn gemaakt van hoogtechnologische synthetische Taklon vezels.

Door je make-upborstels regelmatig te wassen gaan ze langer mee. Bij dagelijks gebruik doe je dit best om de 14 dagen. Dit kan heel eenvoudig met zeep. Maak de zeep nat onder lauwwarm water en wrijf de vuile make-up borstel er enkele keren over heen en weer. Spoel de haren vervolgens af onder de kraan en herhaal indien nodig. Zorg ervoor dat het bamboehouten deel van de kwast niet nat wordt. Leg je borstel te drogen op een handdoek.

Nagels

Vergeet ook je nagels niet te reinigen. Met een nagelborsteltje van duurzaam beukenhout en natuurvezels zit je helemaal goed. Daarna kan je je nagels in vorm vijlen met een nagelvijltje uit zandsteen.

WattenstaafjesLastSwab Beauty

Heeft je make-up door de dag een kleine touch-up nodig. Dan komen de bamboe wattenstaafjes van Hydrophil of het herbruikbare wattenstaafje Last Swab Beauty goed van pas. Je verwijdert er gemakkelijk uitgelopen oogmake-up of lippenstift mee, zonder de rest van je make-up uit te vegen.

Wattenschijfjes

Voor een frisse teint ‘s ochtends, is het essentieel dat je je make-up ‘s avonds voor het slapengaan verwijdert.

Gewone wattenschijfjes bevatten synthetische vezels en plastic, waardoor je ze niet in de papierbak, maar bij het restafval moet gooien. Dagelijks gebruiken we ongeveer vijf wattenschijfjes, dat zijn 1760 watjes op een jaar! Herbruikbare wattenschijfjes uit eucalyptus of bamboe was je gewoon in de wasmachine en kan je vijf jaar lang gebruiken.

Hej Organic Naked micellair waterMake-up remover

Make-up remover zit vaak in een fles van wegwerpplastic. De make-up remover van Beauty Garden en de make-up remover van Make Me Bio zitten in een glazen fles. Nuë make-up remover van het merk Pachamamaï is een blokje, waarmee je meteen ook je gezicht reinigt van vervuiling en overtollig talg. Het micellair water van Hej is een multitasker, het verwijdert je make-up en reinigt ook ineens je gezicht. Verpakt in een glazen fles.

Je kan natuurlijk ook zelf een make-up remover maken. Hiervoor heb je enkel een hydrolaat, een olie, een flesje en het recept nodig. Ook voor micellair water hebben we een recept.

Aan de slag!

Kan je niet wachten om met onze tips en tricks van start te gaan? Neem dan een kijkje op onze webshop of kom langs in onze winkel op de Berlarij 84, in Lier! Of misschien heb je zin om je in te schrijven voor één van onze workshops. Vergeet je herbruikbare tas niet om je spulletjes mee naar huis te nemen. Of trakteer jezelf op een mooie Druantia-tote bag van fairtrade bio-katoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.