Micellair water

micellair water

We ‘re feeling blue… and we love it!

Dankzij dit magisch blauwe micellaire water, geformuleerd met twee nieuwe ingrediënten.
Resassol ultimate MB is een palmvrije natuurlijke solubiliser, die etherische oliën probleemloos met water vermengd.
De etherische olie van boerenwormkruid: door de hoge concentratie aan chamazuleen kleurt deze olie donkerblauw. Ze is ontstekingsremmend, schimmelwerend en heeft daarnaast ook een histamine-remmende en anti-allergene werking. Dankzij haar aangename kruidige geur kalmeert en verfrist ze zowel onze huid als ons gemoed.

Dankzij de toevoeging van hyaluronzuur heeft dit micellair water naast een reinigende- ook een hydraterende functie. Make-up verwijderen was nog nooit zo bijzonder en efficiënt.

Ingrediënten (100 g):

Fase A

Fase C

Instructies:
 • Weeg het gedemineraliseerde water af in de maatbeker van 250 ml en voeg zonder de weegschaal weer op 0 te zetten, het hyaluronzuur toe. Meng beide ingrediënten goed door elkaar met de garde.
 • Laat dit mengsel een uurtje rusten zodat het hyaluronzuur zich kan binden met het water en er zich een gelachtige structuur vormt.
 • Voeg daarna de ingrediënten van fase B samen in de maatbeker van 100 ml en meng deze zeer goed door elkaar met een roerstaafje.
 • Voeg de inhoud van de maatbeker van 100ml (fase B) al roerend bij de inhoud van de maatbeker van 250ml (fase A).
 • Voeg tenslotte de ingrediënten van fase C toe aan de maatbeker van 250 ml en roer alles goed door elkaar met het roerstaafje.
 • Giet het mengsel in de glazen fles van 100 ml en schroef de aluminium dop erop.
 • Het micellair water is klaar voor gebruik!
Gebruik:

Breng het micellair water aan op een (wasbaar) wattenschijfje en wrijf hiermee over het gelaat om make-up en andere onzuiverheden te verwijderen. Afspoelen mag, maar hoeft niet.

Bewaren:

8 tot 10 weken houdbaar

2 Replies to “Micellair water”

 1. etherische olie van boerenwormkruid is toch niet zonder gevaar om te gebruiken
  ivm het hoge gehalte van thujon
  zou dit niet gebruiken als je niks afweet van etherische olie
  welke kan ter vervanging ?

  1. Els,
   De hoeveelheid thujanol in de etherische olie van Boerenwormkruid van Pranarôm is tussen 0,09 en 0,10%. In het bovenstaande recept is dit dus 0,00008 g (0,10% van 0.08g). Dit is vér beneden de toegelaten norm van 0,1% voor producten rondom de ogen. Bovendien is thujanol ook geen allergeen, IFRA legt geen specifieke beperkingen op.
   Wij gebruiken de etherische olie van boerenwormkruid in dit recept voor het hoge gehalte chamazulene (ong 15%). Je kan dit eventueel vervangen door de etherische olie van echte kamille (niet de roomse kamille). De etherische olie van echte kamille bevat ongeveer 5% chamazulene.
   Groeten,
   Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.