Merken

Merken waar wij van houden!

Ayluna

haarverzorging en haarkleuring uit Duitsland

Het natuurlijke cosmeticamerk Ayluna is geïnspireerd op de liefde en oriëntaalse feelgoodtraditie. Het verbindt het Oosten en het Westen. Net als de twee oprichters Aynur en Heinz Jürgen Weiland. De naam Ayluna komt niet alleen van Aynur. Het is een samensmelting van Ay (maan in het Turks) en Luna (maan in het Latijn). De twee oprichters hebben beide een passie voor biologische planten.

fairtrade // afvalarm // vegan // COSMOS gecertificeerde natuurcosmetica

Bad Weather

gezichtsverzorging uit Letland

Ontworpen en gerund door Nordic Men met een solide overtuiging dat het verzorgen van de mannenhuid gemakkelijk, ongecompliceerd en functioneel moet zijn. Zoals een regenjas aantrekken als het regent. Ze produceren het ruwe plantenmateriaal voor hun verzorgingsproducten zelf op hun biologische boerderij. Het hele proces blijft ook intern: van distillatie tot extractie en productie. De producten zijn ontworpen om alle seizoenen te doorstaan.

zero waste // vegan // COSMOS gecertificeerde natuurcosmetica

Beauty Garden

gezichts- en lichaamsverzorging uit Frankrijk

Sinds begin 2014 teelt Carole en haar team biologische groenten, bloemen en kruiden in een immense tuin aan de rand van het bos. De planten zijn aangepast aan het klimaat in midden-Frankrijk en worden enkel bewaterd met regenwater. Het insectenhotel zijn de enige “pesticiden” die gebuikt worden. In de gerenoveerde schuur worden de ingrediënten meteen verwerkt tot biologische cosmetica. Kleinschalig en ambachtelijk geproduceerd, ecologisch verpakt.

afvalarm // vegan // NATRUE gecertificeerde natuurcosmetica

Biohême

kruidenthee uit Frankrijk

De Biohême kruidenthee's zijn een streling voor de zintuigen: recepten vol geur, kleur en smaak zorgen voor emotie en sensatie. Bij Biohême gaan ze in het productieproces nog een stapje verder dan biologische teelt en verwerking. Zij investeren in onderzoek naar de omgeving, zorg voor de bodem, kennis van de plantenwereld en het behoud van biodiversiteit.

fairtrade // zero waste // vegan // 100% biologisch

Ecofemme

vrouwelijke hygiëne producten uit India

Ecofemme is een vrouwenorganisatie gebaseerd in India. De organisatie zorgt voor werkgelegenheid voor lokale vrouwen en geeft voorlichting over menstruatie aan meisjes op het platteland. In India is menstruatie één van de belangrijkste redenen dat meisjes niet naar school gaan. Wasbare inlegkruisjes en maandverband van biologisch katoen is voor deze meisjes de oplossing om zich toch hygiënisch te kunnen verschonen, ook op school.

zero waste // fairtrade

endro merk

Endro

lichaamsverzorgings uit Frankrijk

Endro betekent “natuur/milieu” in het Bretoens, de streek waar de Endro producten geproduceerd worden. Met hun producten keert Endro terug naar de basis, nl. natuurcosmetica maken met korte en transparante formules op basis van hoogwaardige natuurlijke en lokale ingrediënten. Met hun mooie glazen potten, biedt Endro een alternatief voor plastic verpakkingen. Meer nog, voor elk verkocht product wordt er in Bretagne, één vierkante meter strand afvalvrij gemaakt.

vegan // zero waste // ECOCERT gecertificeerde natuurcosmetica

Enfleur

gezichtsverzorging uit België

Toen Marleen werkte als onderzoekster in een ecotoxicologie laboratorium werd pijnlijk duidelijk met hoeveel ongezonde stoffen we dagelijks in contact komen. Door haar grote fascinatie voor de natuur is ze op zoek gegaan naar bijzondere grondstoffen die onze huid verwennen en terug in topconditie kunnen brengen. Wat startte als een hobby, is in 2014 de oprichting van Enfleur geworden. Belgische natuurcosmetica met een rijke mix van actieve en biologische ingrediënten.

vegan // 100% natuurlijk

Farfalla

gezichts-, lichaams- en haarverzorging uit Zwitserland

Hun enthousiasme voor natuurlijke oliën en geuren vertaalt zich al 40 jaar in hoogkwalitatieve producten, op dat iedereen elke dag de kracht en de vitaliteit van de natuur kan ervaren. Hun filosofie: natuurlijke pure ingrediënten uit gecontroleerde biologische landbouw uit respect voor mens en natuur, milieu- en diervriendelijke producten en productie, eerlijke handel, een rechtvaardige prijs en een werkklimaat gebaseerd op vertrouwen en respect.

fairtrade // gerecycleerd plastic // vegan // NATRUE gecertificeerde natuurcosmetica

Hej

gezichts-, lichaams- en haarverzorging uit Duitsland

Hej Organic gelooft dat goede cosmetica uit 3 elementen bestaat: liefde, wilskracht en passie. En de beste biologische ingrediënten natuurlijk. De producten van Hej Organic zijn 100% vegan, natuurlijk, plantaardig en biologisch. Bovendien worden de grondstoffen zo vaak mogelijk bij lokale producenten aan een eerlijke prijs aangekocht en ondersteunen ze hiermee traditionele werkmethodes en cultureel erfgoed.

fairtrade // vegan // NATRUE gecertificeerde natuurcosmetica

Hydrophil

mondhygiëne en badkamer accessoires uit Duitsland

Hydrophil werd opgericht in 2013 door drie geëngageerde vrienden. Ze bieden innovatieve en duurzame verzorgingsproducten en –accessoires. Oorspronkelijk lag de focus van Hydrophil vooral op minimale waterconsumptie- en vervuiling. Intussen gaat hun missie veel verder dan dat. Met de aankoop van een Hydrophil product zorg je ervoor dat mensen overal ter wereld toegang krijgen tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

zero waste // vegan // fairtrade // 100% natuurlijk

I+M

gezichts- en lichaamsverzorging uit Duitsland

I+M maakt al sinds 1978 biologische en natuurlijke verzorgingsproducten. Oprichtster Inge Stamm was er toen al van overtuigd dat pure plantaardige verzorgingsproducten het meest effectief en meest verdraagzaam zijn. Een echte veganistische pionier. 20% van de winst wordt gedoneerd aan non-profit eco-sociale projecten, waaronder het allereerste vrouwenopvangcentrum in Zambia, dat opgericht is door I+M.

fairtrade // vegan // cradle-to-cradle concept // COSMOS gecertificeerde natuurcosmetica

Kia-Charlotta

nagellak uit Duitsland

Ook al kan een nagellak nooit 100% natuurlijk zijn, bij Kia-Charlotta doen ze hun uiterste best om de meest ecovriendelijke nagellak te maken. Premium quality 15-free nagellak. Dit wil zeggen dat de 15 meest gebruikte chemicaliën die je in normale nagellak vindt, hier niet gebruikt worden. Kia-Charlotta nagellak en alle ingrediënten voor de nagellak worden in Duitsland geproduceerd, zodat iedereen op elke plek van de productie een eerlijk loon krijgt.

fairtrade // vegan

Kost Kamm

borstels, kammen en haar accessoires uit Duitsland

Het was de grootvader van Martin Kost, de laatste officiële meester-kammenmaker, die in 1969 besliste om geen kammen meer te maken in plastiek en zich te specialiseren in houten kammen. Niet alleen voor het duurzame en ecologische aspect, maar vooral omdat houten kammen en borstels het haar niet statisch maken. Alle borstels en kammen van Kost Kamm worden tot op vandaag stuk voor stuk met de hand gemaakt in hun atelier in Duitsland.

zero waste // deels vegetarisch, deels vegan

Laboratoires de Biarritz (Alga Maris)

zonnebescherming uit Frankrijk

Laboratoires de Biarritz heeft de nieuwste generatie zonneproducten ontwikkeld. Geïnspireerd door de oceaan, natuurlijk, biologisch, zonder nanodeeltjes of microplastics en niet schadelijk voor het mariene ecosysteem. Fijne minerale filters vormen een beschermende laag tussen de huid en de zon. Ze worden gecombineerd met het actieve complex uit rode algen dat de huid preventief beschermd. Zonnebeschadiging voorkomen is altijd beter dan genezen.

vegan // ECOCERT gecertificeerde natuurcosmetica

Liquidflora

make-up uit Italië

Liquidflora Advanced Organic Make-up bevat 100% natuurlijke ingrediënten uit biologische planten en kleurpigmenten uit minerale gesteenten. Bio-actieve beschikbaarheid, milieuvriendelijke verpakkingen en innovatieve fyto-cosmetische formules vormen samen een kwalitatief hoogstaande make-up lijn. Stijlvol en met een vleugje glamour. Liquidflora was in 2012 in Italië de eerste gecertificeerd biologische make-up producent.

hervulbaar // plantaardig plastic // vegan // ICEA gecertificeerde natuurcosmetica

Make Me Bio

gezichtsverzorging uit Polen

Bij Make Me Bio zijn ze trots op het hoge percentage natuurlijke ingrediënten in hun producten. Hun producten zijn samengesteld uit biologische ongeraffineerde, koudgeperste oliën en waardevolle vitamines. Bovendien volledig vegan en plasticvrij verpakt in glazen potten of aluminium tubes. Toegankelijke producten die zich qua samenstelling en kwaliteit duidelijk onderscheiden van deze afkomstig uit grote bedrijven.

zero waste // vegan // 100% natuurlijk

Marie W.

make-up uit Duitsland

Marie W. Manufaktur engageert zich voor duurzaam bosbeheer en bescherming van de natuur door gebruik te maken van biologische en fairtrade ingrediënten en verpakkingen van FSC hout en gerecycleerd papier bedrukt met vegetale inkten. Daarnaast hecht ze bijzondere waarde aan eerlijke handel. De biologische plantenoliën -en boters in Marie W. natuurcosmetica zijn afkomstig uit fairtrade tewerkstellingsprojecten voor vrouwen in Afrika.

fairtrade // vegan // NATRUE gecertificeerde natuurcosmetica

Niyok

mondhygiëne uit Duitsland

Niyok is een jong bedrijf uit Berlijn dat tanden poetsen tot een ware beleving maakt. Daarvoor combineren ze een optimale werking met originele smaakcombinaties. De producten van Niyok zijn duurzaam verpakt in een innovatieve tube die voor 50% gemaakt is uit natuurlijk krijtsteenpoeder, waarvoor ze trouwens de Green Packaging Star Award hebben mogen ontvangen. Ze kiezen ook steevast voor fairtrade en duurzame ingrediënten indien mogelijk.

fairtrade // plastic arm // vegan // COSMOS gecertificeerde natuurcosmetica

Ölmühle Solling

plantaardige oliën en zepen uit Duitsland

De kleine oliemolen in het hart van het Weserbergland staat niet alleen voor molenvers maar ook waarden zoals biologisch, duurzaam, fair en sociaal. De oliën worden nog steeds op dezelfde ambachtelijke manier gemaakt met behulp van kleine schroefpersen. Ölmühle Solling produceert koudgeperste vierge biologische olie. Vers, in kleine hoeveelheden tegelijk. Zonder raffinage, bleken of ontgeuring zodat alle goede en actieve ingrediënten van de oliën bewaard blijven.

fairtrade // plastic arm // vegan // NATRUE gecertificeerde natuurcosmetica

Organicup

vrouwelijke hygiëne producten uit Denemarken

De OrganiCup menstruatiecup is gemaakt van 100% zachte silicone van medische kwaliteit. In tegenstelling tot maandverbanden en tampons die de menstruatie absorberen, zal de kleine en flexibele beker de menstruatie gewoon verzamelen en opvangen. Dit betekent dat er geen onnodige vaginale vloeistoffen worden geabsorbeerd. Dit elimineert irritatie en droogheid en zorgt ervoor dat de natuurlijke pH-balans behouden blijft.

zero waste // vegan

Pachamamaï

gezichts-, lichaams en haarverzorging uit Frankrijk

Pachamamaï is een Franse coöperatie die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, met slechts een beperkte invloed op het milieu. Tegenover conventionele cosmetica productieprocessen, stoot Pachamamaï 70% minder CO2 uit. Ook beperken ze hun afval door gebruik te maken van plastiekvrije recycleerbare verpakkingen en het vermijden van oververpakking. Hun enthousiaste team maakt ambachtelijk producten met het beste uit de natuur.

zero waste // fairtrade // vegan // 100% natuurlijk

Pranarôm

aromatherapie en gemmotherapie uit België

Pranarôm en Herbalgem hun krachten gebundeld en hebben zo de eerste Belgische groep gespecialiseerd in de natuurlijke geneeswijzen gevormd. Ze delen bovendien dezelfde filosofie en passie voor de natuurlijke geneeswijzen. Pranarôm is tot op vandaag een referentie op wereldvlak wat aromatherapie betreft door hun strikte methodologie: 100% zuiver, 100% natuurlijk en 100% CGEO gelabelde etherische oliën.

plastic arm // vegan // 100% natuurlijk

Purobio

make-up uit Italië

Purobio cosmetica bevat ingrediënten uit planten en kleurpigmenten uit minerale gesteenten. Eenvoudige en toch kwalitatieve formules met een hoge pigmentatie zorgt ervoor dat Purobio make-up toegankelijk is voor iedereen. Made in Italy met passie en respect voor onze huid.

budgetvriendelijk // vegan // NATRUE gecertificeerde natuurcosmetica

Refyld

gezichts- en lichaamsverzorging uit Frankrijk

Formules worden met zorg bereid. Niet alleen het formuleren, maar ook productie, verpakking en transport worden bij Refyld aan strenge voorwaarden onderworpen. Dit alles met de bedoeling om uiteindelijk volledig CO2-neutraal te worden. Door het vereenvoudigen van het distributie proces, is Refyld erin geslaagd om de prijzen te drukken, zonder aan kwaliteit of duurzaamheid in te boeten.

zero waste // vegan // 100% natuurlijk

Santaverde

gezichtsverzorging en zonnebescherming uit Duitsland/Spanje

Het geheim van Santaverde: ze gebruiken in al hun producten puur biologisch aloe vera sap in plaats van water. De aloe vera planten telen, oogsten en verwerken ze op hun eigen finca in Andalusië, allemaal handmatig zodat de hoogste kwaliteit kan gegarandeerd worden. Met dit sap en de extracten van andere biologische planten en oliën hebben ze een unieke verzorgingslijn gecreëerd. Santaverde gelooft in eerlijk, duurzaam, sociaal en coöperatief ondernemen.

fairtrade // vegan // COSMOS gecertificeerde natuurcosmetica

Tendances d'Emma

badkamer accessoires uit Frankrijk

Alle producten van Tendance d’Emma worden gemaakt in Frankrijk via sociale tewerkstelling. De wattenschijfjes van eucalyptus zijn Oeko-Tex gecertificeerd en worden vervaardigd met een waterbesparend productieproces met houtvezel uit duurzaam beheerde Europese eucalyptusbossen, FSC gecertificeerd. Het kistje wordt gemaakt van PEFC hout.

zero waste // vegan

Voedingssupplementen: