Natuurlijke verzorging voor de allerkleinsten

De belangrijkste ingrediënten voor de verzorging van je baby? Liefde, geborgenheid en fysiek contact. Zachte verzorgingsproducten kunnen deel uitmaken van fijne verwenmomentjes. Maar over het algemeen geldt: hoe minder, hoe beter. Gebruik producten voor je kleine spruit dus steeds spaarzaam, doelgericht en enkel wanneer echt nodig.

Zijdezachte verzorging voor gevoelige huidjes

De kwetsbare, gevoelige babyhuid vraagt voor de allerzachtste verzorging. Na 9 maanden in het knusse vruchtwater, wordt ze bij de geboorte plots blootgesteld aan droge lucht. Dit kan zorgen voor irritatie, velletjes, droge plekken en pukkeltjes. De billetjes van je baby zitten ook steeds in een vochtige luier, wat vaak leidt tot roodheid. Bovendien is de babyhuid niet alleen gevoelig, maar ook heel dun en doorlaatbaar. Het is daarom extra belangrijk om ze uitsluitend te verzorgen met natuurlijke, non-toxische producten.

Het Zwitserse natuurcosmetica merk Farfalla creëerde een unieke verzorgingslijn voor de allerkleinsten: Farfalla baby! De producten zijn Natrue-gecertificeerd en dus natuurlijk en biologisch.

Ze zijn daarnaast ook fairtrade, vegan, ecologisch verpakt en ruiken heerlijk! Zo kunnen jij en je baby met een gerust hartje genieten van een heerlijk verwenmoment.

Tijd voor spetterplezier

Een warm badje staat garant voor veel spetterplezier en een vredig dutje nadien. Enkele druppels biologische amandelolie in het lauwwarme badwater beschermen de babyhuid tegen uitdroging. Was het lichaam van je baby met een washandje en besteed extra aandacht aan de huidplooien en het luiergebied. Dep na het baden de huid zachtjes droog en wikkel je baby in een warme handdoek.

Zachte reiniging voor vuile snoeten

farfalla baby
Foto door Jonathan Borba

Je bordje is nog niet leeg, maar je kan niet wachten om verder te spelen? Dan smeer je je maaltijd toch gewoon door je haar! Als kind is het leven toch eenvoudig. Maar het poetswerk nadien voor mama en papa is minder gemakkelijk.

Gelukkig reinigt Farfalla Baby wascrème zelfs de vuilste snoeten (en andere lichaamsdelen) zacht maar grondig. Met biologisch rozenwater, lindebloesemwater en zuivere abrikozenpitolie. Je brengt de wascrème aan met een washandje of met je handen. Nadien goed afspoelen. Geschikt voor dagelijks gebruik.

Tip: Toch nog wat aangekoekte pastasaus op het voorhoofd van je spruit? Wrijf het even in met wat amandelolie en verwijder met een vochtig washandje.

Voor een onweerstaanbaar zacht babyhuidje

Niets overtreft de geur en het gevoel van een babyhuidje. De huid van je baby is van nature soepel en zacht. Indien gewenst, kan je ze nog extra verzorgen met een paar druppeltjes amandelolie of met Farfalla Baby gezichts- en lichaamscrème. Deze crème verzacht en hydrateert met biologische rozen- en abrikoospitolie, limoenbloesemwater en karitéboter. Wrijf de olie of de crème warm tussen je handpalmen en masseer de babyhuid van top tot teen. Gelukkig gekir gegarandeerd!

Extra liefde voor gevoelige billetjes

De huid van de babybilletjes zit meestal verstopt in een warme, natte luier. Hierdoor is ze extra gevoelig en snel geïrriteerd. Farfalla Baby billetjes balsem biedt de ideale verzorging. Met biologische abrikoospitolie en karitéboter om de billetjes te beschermen tegen uitdroging. Gebruik na het reinigen met Farfalla wascrème.

Tip: Spray voor het aanbrengen van de billencrème een beetje biologisch rozenwater op de billetjes voor een verzachtend effect.

Foto door NeONBRAND

Traantjes verdwijnen als sneeuw voor de zon

Als ouder wil je je kleintje natuurlijk alleen maar gelukkig zien. Maar soms verpesten krampjes of een verstopte, geïrriteerde neus de feestvreugde.

Farfalla buikjes olie met venkel- en kamilleolie verzacht buikkrampen en kalmeert je baby.

Farfalla winterbalsem met biologische tijm verlicht een verstopte neus en irritatie.

Natuurlijk vergeten we ook mama en papa niet!

Zorgen voor anderen begint met zorgen voor jezelf. Dus ook als mama en papa heb je alle baat bij het kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten. Trakteer jezelf op een stralend, zijdezacht en uiterst knuffelbaar huidje met de producten van Farfalla!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.