Even mooi met minder beautyproducten

Hoeveel schoonheidsproducten telt jouw badkamerkastje? En hoeveel van deze producten gebruik je ook werkelijk elke dag of elke week? De helft? Een kwart? Je bent zeker niet alleen!

Het aanbod aan schoonheidsproducten vandaag is enorm. Grote beautymerken doen je bovendien maar al te graag geloven dat je voor elke toepassing een ander product nodig hebt. En laten we eerlijk zijn: wij houden van experimenteren. Nieuwe geurtjes, texturen, formules: laat maar komen!

Waarom kiezen voor minder beautyproducten?

  • Voor onze planeet: Naast de keuken, is onze badkamer verantwoordelijk voor de grootste afvalstroom in huis. Schoonheids- en verzorgingsproducten zijn vaak verpakt in plastic potjes, tubes of flesjes die niet of slechts gedeeltelijk gerecycleerd kunnen worden. #meiplasticvrij is volop aan de gang, dus geen beter moment om eens te kijken hoe we deze afvalberg kunnen verkleinen.
  • Voor je huid: Onze huid is een gebalanceerd en zelfregulerend systeem. Teveel producten kunnen het natuurlijke evenwicht verstoren en voor huidproblemen zorgen.
  • Voor je portefeuille: Door minder beautyproducten te kopen, bespaar je een pak geld en dat vindt iedereen toch fijn.

Neem je badkamerkastje onder de loep

Overtuigd dat minder, meer is? Dan is het tijd om je beautycollectie eens kritisch onder de loep te nemen. Ga voor je badkamerkastje staan en stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke producten gebruik je dagelijks of wekelijks? Dit zijn jouw essentials en die mogen zeker blijven.
  • Welke producten vervallen voor je ze helemaal kan opgebruiken? Zulke producten gebruik je minder vaak of ben je misschien zelfs vergeten. Deze laatste producten heb je niet echt nodig. Maar soms gebruik je je favoriete producten gewoon niet elke dag of zijn ze eerder seizoensgebonden. Kies dan voor kleinere verpakkingen indien mogelijk.
  • Welke producten hebben dezelfde werking? Afwisseling is leuk, maar je kan maar één dagcrème, body lotion of shampoo tegelijkertijd gebruiken.
  • Welke producten zijn verpakt in niet-recycleerbaar plastic? Wacht, deze hoef je niet meteen weg te gooien! Gebruik ze helemaal op en kies bij je volgende aankoop voor een product in een duurzamere verpakking of zelfs verpakkingsvrij.
  • Welke beautyproducten kan je vervangen door een multifunctioneel product? Dé ideale oplossing voor een minimalistische beautycollectie zonder in te boeten op luxe? Kies voor multifunctionele producten!

Onze favoriete multifunctionele beautyproducten

Eenzelfde product om je haren, lichaam, handen, voeten en gezicht te verzorgen? Super handig en voordelig! Wij zetten een aantal van onze favoriete multifunctionele beautyproducten voor jou op een rij.

Kwaliteitsvolle, plantaardige oliën voeden en beschermen je huid en je haren. Je kan ze ook gebruiken als scheerolie, make-up remover, lipgloss, badolie, en ga zo maar door.

Verlies onze blog niet uit het oog, we komen hier zeker nog op terug. Met onder andere een artikel met tips en tricks over het gebruik van plantaardige olie voor huid en haar.

Een blok zachte, natuurlijke zeep komt niet enkel goed van pas bij onze handhygiëne. Je kan deze ook prima gebruiken voor je lichaam, je gezicht, als scheerschuim, babyverzorging, enz.

Een mild shampooblokje kan je in de douche ook perfect gebruiken om je lichaam en gezicht te reinigen.

Natuurlijke klei heeft een reinigende en helende werking en wordt al eeuwenlang gebruikt in beautyrituelen wereldwijd. Je kan klei gebruiken in een gezichtsmasker, een haarmasker, tandpasta, in bad,…

Ontdek onze DIY-recepten met klei:

Zwarte of donkerbruine oogschaduw kan je ook gebruiken als eyeliner of wenkbrauwpoeder.

  • Als eyeliner: Bevochtig een fijn penseeltje en wrijf het zachtjes over de oogschaduw. Vervolgens aanbrengen zoals gewone eyeliner en laten drogen.
  • Als wenkbrauwpoeder: Kies voor een matte oogschaduw, die past bij de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Breng aan met een fijn penseeltje en borstel nadien door met een wenkbrauwborsteltje voor een gelijkmatig en natuurlijk resultaat.

Liptints in natuurlijke kleuren geven zowel je lippen als je wangen een mooie, gezonde uitstraling. En je highlighter kan je ook als oogschaduw gebruiken of andersom: je oogschaduw als highlighter gebruiken.

Wat zijn jouw favorieten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.