Daar is de lente! #coronacrisis

Wij hadden deze week graag een opbeurend bericht willen sturen maar laten we het, gezien de toestand van onze wereld, gewoon realistisch houden.

Magnolia flowers - copyright Felix Mittermeier
Copyright: Felix Mittermeier

Wij geloven in #flattenthecurve.

Daarom is onze winkel sinds afgelopen zaterdag gesloten. Administratief werk wordt thuis opgevolgd en voor de verzending van onze webshop bestellingen werken we met teams van max. twee werknemers in verschillende shiften. Onze werkplaats wordt regelmatig ontsmet, handen worden vaak gewassen en beschermende kledij zoals handschoenen, schorten en mondmaskers zijn voorzien. Alle leden van ons team wonen in de nabije omgeving en komen te voet of per fiets naar het werk.

Als zelfstandige onderneming kunnen wij niet overleven zonder onze klanten. Daarom zouden wij, in naam van onze sector, beroep willen doen op jullie steun. Vele buurtwinkels worden tijdens deze coronacrisis verplicht om hun deuren te sluiten. Wanneer dit bij jullie in de buurt het geval is, zouden wij willen vragen om even uit te zoeken of er misschien toch niet aan huis kan geleverd worden of dat er eventueel andere opties zijn. Wij hebben gemerkt dat velen zulke diensten voorzien en onze lokale economie heeft omzet nodig om te overleven. #winkelhier #steunlokalehandelaars

Verder willen wij iedereen graag bedanken die op dit moment nog aan ’t werk is.

Dankjewel iedereen achter een loket of aan de kassa in de supermarkt.

Dankjewel aan alle post- en pakjesbezorgers.

DANKJEWEL aan alle hulpverleners, verpleegsters en verplegers, dokters en alle helden in de zorg.

Misschien is deze crisis een unieke kans om er achter te komen wat belangrijk is in ’t leven, om eindelijk eens stil te staan en te voelen wat we werkelijk nodig hebben om gelukkig te zijn. Laten we deze opportuniteit benutten om opnieuw contact te maken met onszelf.

Wie weet brengen deze bijzondere tijden positieve verandering met zich mee, worden mensen er zich meer en meer bewust van dat we onze Aarde met respect moeten behandelen. Dat we heel wat fileleed vermijden door af en toe van thuis uit te werken. Dat het helemaal niet nodig is om de halve wereld rond te vliegen voor een businessmeeting. Dat onze dieren het verdienen om honderdduizend keer beter behandeld te worden dan hoe wij vandaag met hen omgaan…

Wees slim, blijf gezond, keep calm en vergeet niet te lachen.

Lees ook: Maatregelen ivm het Coronavirus Covid-19

2 Replies to “Daar is de lente! #coronacrisis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.