Achter de schermen met Siegried #TeamDruantia

Wat is er leuker dan af en toe eens even achter de schermen piepen! Wie zijn de verschillende gezichten van Team Druantia? En hoe ziet een werkweek er bij Druantia er eigenlijk uit?

Vandaag zetten we Siegried even in de spotlights en laten we jullie graag eens een kijkje nemen binnen de verzendactiviteiten van onze webwinkel. 

Siegried

Siegried is al sinds 2017 een vaste waarde bij Druantia. Ze staat Iris en Machteld bij op maandag, woensdag en donderdag. Ze zorgt ervoor dat alle producten in de winkelrekken worden aangevuld en houdt de stockproducten, samen met de andere Druantia-teamleden in het oog. Op woens- en donderdagen helpt Siegried je graag verder in onze winkel. Daarnaast zorgt zij ervoor dat de webwinkelbestellingen klaar gemaakt worden tegen dat Bpost ze komt ophalen. Wanneer je in de webwinkel een bestelling plaatst, is de kans dus groot dat Siegried jouw producten met zorg heeft verzameld en ingepakt. Als administratieve duizendpoot, neemt zij ook een deel van de boekhouding voor haar rekening.

Als ik niet aan het werk ben, vind je me op de yogamat of buiten. Wandelen of in de tuin scharrelen doe ik het liefst.

"Think outside, no box required", want ik pas niet in een doosje 😉

Jouw bestelling verpak ik met liefde en plezier in de passende doos. Van elke bestelling maak ik graag een cadeautje.

Verwerking van webwinkelbestellingen

Zoals jullie natuurlijk al weten, doen we bij Druantia ons uiterste best om al onze activiteiten zo duurzaam en ecologisch mogelijk te organiseren. Dit is voor het inpakken en versturen van jullie webwinkelbestellingen zeker niet anders.

Om te beginnen worden de pakbonnen – net als al het andere drukwerk – geprint op 100% gerecycleerd papier met het Der Blaue Engel label. Dit label garandeert dat er geen synthetische witmakers zijn toegevoegd.  Om zoveel mogelijk papier te sparen wordt er waar mogelijk wordt er op beide zijden van het blad gedrukt. Facturen worden niet afgedrukt meegeleverd met de bestellingen maar via email verstuurd in PDF formaat. 

Bij het verpakken en verzendklaar maken van de bestellingen worden zo milieuvriendelijk mogelijke verpakkingsmaterialen gebruikt:

  • Om de producten in te verzamelen worden kartonnen dozen uit gerecycleerd karton gebruikt. 
  • Ter bescherming van het glaswerk, wordt het in gerecycleerd en niet chemisch gebleekt papier gerold. En om schokken en schudden tijdens het transport te vermijden worden biologisch afbreekbare verpakkingschips gebruikt. Deze chips zijn een bijproduct uit de maïsteelt en volledig composteerbaar. 
  • In plaats van de standaard plastic verpakkingstape gebruiken we papiertape om de pakketten af te sluiten. Deze supersterke tape is gemaakt van gerecycled karton, zonder plastieken versterkingsdraden, de lijm is gemaakt van aardappelzetmeel en de bedrukking van bio-afbreekbare inkt. 
  • De bedankkaartjes worden op 100% gerecycleerd en CO2 gecompenseerd papier gedrukt. 
  • Verpakkingen die via leveranciers worden ontvangen, zoals dozen en verpakkingschips, worden opnieuw gebruikt.  
  • Leveranciers worden wanneer nodig meermaals aangespoord om milieuvriendelijke en herbruikbare verpakkingsmateriaal te gebruiken. 

Wij zijn er bij Druantia van overtuigd dat alle beetjes helpen. Daarom nodigen we jullie graag uit om ons te helpen in onze constante zoektocht naar duurzaamheid en ecologie in onze werking. 

Duurzaamheid zit niet alleen in onze producten, maar verweven in elk proces. Druantia is sinds 2014 praktijkvoorbeeld lokale retail voor MVO Vlaanderen. Ontdek wat we nog allemaal doen om duurzaam te ondernemen!

Hebben jullie nog extra tips ivm onze webwinkelbestellingen, laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.