Green Friday 💚

Binnenkort is het Black Friday. Op deze jaarlijks terugkerende – van origine Amerikaanse – dag, stunten vooral de grote winkeliers met torenhoge kortingen. Black Friday stimuleert om zoveel mogelijk te kopen, voor zo weinig mogelijk geld. Maar wie betaalt er op het eind van de rit de daadwerkelijke prijs?

Black Friday is niet goed voor onze planeet en bijgevolg niet goed voor ons. Het zorgt voor een massale overconsumptie van producten die je helemaal niet nodig hebt. Producten aan enorme kortingen, die door mensen in erbarmelijke omstandigheden gemaakt zijn en die achteraf veel makkelijker worden weggegooid “omdat het toch bijna niets heeft gekost”. We hebben niets tegen kortingen (kijk maar eens in onze koopjeshoek), we gaan liever niet mee in de impulsieve koophype.

Als duurzame onderneming zoeken we specifiek naar ecologische, biologische en milieuvriendelijke producten. Producten die niet op dieren getest zijn en die gemaakt zijn door mensen die hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen. Deze waarden gaan helemaal niet samen met dagen als Black Friday of Cyber Monday.

Als je iets wil kopen, koop lokaal, koop duurzaam, koop alleen wat je nodig hebt of wat je graag met liefde aan iemand anders wil geven. Wij doen dus niet mee met Black Friday.

Initiatieven als Small Business Saturday, Local Friday, Liever Lokaal en Winkelhier kunnen dan wel weer rekenen op onze volledige steun. Allemaal projecten die aanmoedigen om lokaal bij de onafhankelijke (Belgische) winkelier te shoppen.

De hele week van GREEN friday kan je in onze webshop winkelen zonder verzendkosten!* Geen idee waar te beginnen? Laat je inspireren en kijk eens bij de duurzame cadeautips of bij de all-time favorieten.

Met je duurzame aankoop steun je bij ons sowieso ecologische bedrijven, geef je boeren en medewerkers een eerlijk loon, en stimuleer je de positieve beweging die onze planeet zo hard nodig heeft.

Maar daarbovenop lanceren wij dit jaar, ter compensatie van Black Friday, nog een extra actie: per bestelling geven wij 1 euro aan Wielewaal, de lokale afdeling van Natuurpunt. Met elke euro kan er een inheems haagplantje aangeplant worden, bvb vlier, wilg, meidoorn. Nieuwe aanplanting is voorzien in het najaar van 2023.

Als sponsor dragen wij graag ons steentje bij, bij de verdere ontwikkelingen en het onderhoud van het natuurgebied Nazareth-Zuid. Wil je graag op de hoogte blijven wat deze actie heeft opgeleverd? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief (zie rechts helemaal onderaan deze pagina).

Shop with thought, and buy with love.

* Normaal vervallen de verzendkosten bij een aankoop vanaf 75 euro. Van dinsdag 21/11/2023 11 uur tot maandag 27/11/2022 13 uur vervallen de verzendkosten bij een aankoop vanaf 45 euro. Gebruik de kortingscode WIELEWAAL23 bij het afrekenen van je winkelmandje om gebruik te maken van deze actie. Actie niet cumuleerbaar met andere kortingen of omruilbaar in geld.

10 Replies to “Green Friday 💚”

 1. Bedankt, Druantia, voor het mooie voorbeeld dat jullie stellen.
  Goed dat er toch enkele winkels zijn die niet meedoen aan de consumptie hype.

 2. Hier wil ik toch eventjes te tijd nemen om te zeggen : wauw …
  Just wauw

  Supermooi geschreven, geweldige initiatieven en gewoon super mooi wat jullie doen

  Keep up the good work
  (En ik ga zeker eens piepen in de koopjes- en andere hoek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.