Hoezo wij doen niet mee met Black Friday?

Volgende week is het Black Friday. Op deze jaarlijks terugkerende – van origine Amerikaanse – dag stunten vooral de grote winkeliers met torenhoge kortingen. Black Friday stimuleert om zoveel mogelijk te kopen voor zo min mogelijk geld. Maar wie betaalt daarvoor de daadwerkelijke prijs?

Black Friday is niet goed voor ons en voor onze planeet. Het zorgt voor een massale overconsumptie van producten die je toch niet allemaal nodig hebt. Producten aan enorme kortingen, die door mensen in erbarmelijke omstandigheden gemaakt zijn en die achteraf veel makkelijker worden weggegooid “omdat het toch bijna niets heeft gekost”. We hebben niets tegen kortingen (kijk maar eens in onze koopjeshoek), we gaan liever niet mee in de impulsieve koophype.

Als duurzame onderneming zoeken we specifiek naar ecologische, biologische en milieuvriendelijke producten. Producten die niet op dieren getest zijn en die gemaakt zijn door mensen die hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen. En die waarden gaat helemaal niet samen met dagen als Black Friday of Cyber Monday.

Als je iets wilt kopen, koop lokaal, koop duurzaam, koop alleen wat je nodig hebt of wat je graag met liefde aan iemand anders wilt geven.Wij organiseren dus geen speciale acties op Black Friday, we juichen initatieven als Small Business Saturday, Local Friday, Make Friday Green en Winkelhier toe. Allemaal initiatieven die aanmoedigen om lokaal, bij de onafhankelijke (Belgische) winkelier te shoppen.

Je kan bij ons dus tot volgend weekend winkelen zonder verzendkosten!* Geen idee waar te beginnen? Laat je inspireren en kijk eens bij de duurzame cadeautips of bij de all-time favorieten.

Met je duurzame aankoop bij ons steun je ecologische bedrijven, geef je boeren en medewerkers een eerlijk loon, en geef je een duw aan de positieve beweging die onze planeet zo hard nodig heeft.

Shop with thought, and buy with love.

* Normaal vervallen de verzendkosten bij een aankoop vanaf 75 euro. Tot zondag 29/11/2020 23u59 vervallen de verzendkosten naar een Belgisch bpostkantoor, -punt, of -automaat bij een aankoop vanaf 25 euro. Je hoeft geen kortingscode te gebruiken. Actie niet cumuleerbaar met andere kortingen en niet omruilbaar in geld.

10 Replies to “Hoezo wij doen niet mee met Black Friday?”

 1. Bedankt, Druantia, voor het mooie voorbeeld dat jullie stellen.
  Goed dat er toch enkele winkels zijn die niet meedoen aan de consumptie hype.

 2. Hier wil ik toch eventjes te tijd nemen om te zeggen : wauw …
  Just wauw

  Supermooi geschreven, geweldige initiatieven en gewoon super mooi wat jullie doen

  Keep up the good work
  (En ik ga zeker eens piepen in de koopjes- en andere hoek)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.