Hoezo wij doen niet mee met Black Friday?

Het einde van het jaar nadert. Een periode die we graag delen met vrienden en familie. Gezelligheid, warmte, samenzijn, dankbaarheid. Of je nu Kerstmis, Midwinter, Thanksgiving, Pancha Ganapati of Chanoeka viert.

Black Friday is niet goed voor ons en voor onze planeet. Het zorgt voor een massale overconsumptie van producten die je toch niet allemaal nodig hebt. Producten aan enorme kortingen, die door mensen in erbarmelijke omstandigheden gemaakt zijn en die achteraf veel makkelijker worden weggegooid “omdat het toch bijna niets heeft gekost”. We hebben niets tegen kortingen (kijk maar eens in onze koopjeshoek), we gaan liever niet mee in de impulsieve koophype.

Als duurzame onderneming zoeken we specifiek naar ecologische, biologische en milieuvriendelijke producten. Producten die niet op dieren getest zijn en die gemaakt zijn door mensen die hiervoor een eerlijk loon hebben ontvangen. En die waarden gaat helemaal niet samen met dagen als Black Friday of Cyber Monday.

Als je iets wilt kopen, koop beter, koop lokaal, koop duurzaam, koop alleen wat je nodig hebt of wat je graag met liefde aan iemand anders wilt geven.

Wij organiseren dus geen speciale acties op Black Friday, we doen wel graag mee met Small Business Saturday, Local Friday en Make Friday Green Again. Allemaal initiatieven die aanmoedigen om lokaal, bij de onafhankelijke Belgische winkelier te shoppen. Je kan bij ons dus dit weekend winkelen zonder verzendkosten!* Geen idee waar te beginnen? Laat je inspireren en kijk eens bij de duurzame cadeautips of bij de all-time favorieten.

Met je duurzame aankoop bij ons steun je ecologische bedrijven, geef je boeren en medewerkers een eerlijk loon, en geef je een duw aan de positieve beweging die onze planeet zo hard nodig heeft.

Shop with thought, and buy with love.

* Normaal vervallen de verzendkosten bij een aankoop vanaf 75 euro. Tot zondag 01/12/2019 23u59 vervallen de verzendkosten bij een aankoop vanaf 25 euro. Gebruik de kortingscode ShopEco19 bij het afrekenen van je winkelwagen.

 

9 Replies to “Hoezo wij doen niet mee met Black Friday?”

  1. Bedankt, Druantia, voor het mooie voorbeeld dat jullie stellen.
    Goed dat er toch enkele winkels zijn die niet meedoen aan de consumptie hype.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.