Achter de schermen met Machteld #TeamDruantia

Wat is er leuker dan af en toe eens even achter de schermen piepen! Wie zijn de verschillende gezichten van Team Druantia? En hoe ziet een werkweek er bij Druantia er eigenlijk uit?

Vandaag zetten we Machteld in de spotlights en laten we jullie meekijken hoe onze grondstoffen in kleinere porties worden afgevuld.

Machteld

Sinds januari 2020 staat Machteld je op donder-, vrij- en zaterdagen met raad en daad bij in de winkel. Zij zorgt er voor dat grondstoffen vanuit bulk in kleinere hoeveelheden worden afgevuld en zij verpakt en verstuurt de webwinkelbestellingen op dagen dat Siegried er niet is. Daarnaast schrijft Machteld de tekstjes voor Druantia op social media, vertaalt ze productomschrijvingen voor de website en werkt ze – samen met Iris – blogteksten en receptenpagina’s uit.

Machteld

Iedereen heeft wel ergens één of meerdere
passies. De mijne zijn -al van kindsbeen af- natuur en theater.

Na jarenlang acteren en theater maken heeft mijn herboristenopleiding mij naar Druantia geleid.

En sinds ik hier werk, combineer ik
net die twee dingen die ik het liefst doe.
Geweldig toch!?

Het afvullen van grondstoffen

Grondstoffen arriveren bij Druantia in hoeveelheden van 1 tot 25 kilogram of liter. Voor er met afvullen begonnen wordt, is het heel erg belangrijk dat het werkblad, de weegschaal en het overige afvulmateriaal zoals maatbekers, lepels, druppelpipetten,… grondig ontsmet worden. Machteld draagt ook de nodige beschermkledij, zoals dit voorgeschreven is in de GMP (Good Manufacturing Practices) richtlijn.

Omdat we duurzaamheid hoog in ons vaandel dragen proberen we plastic zo veel mogelijk te vermijden. Droge grondstoffen worden in glazen potten verpakt. Vloeistoffen gieten we in bruine glazen flesjes. Behalve hydrolaten en draagoliën, die worden in flessen van gerecycleerd aluminium verpakt. Elk product wordt voorzien van een etiket. Naast de naam, staan hierop de ingrediënten, de vervaldatum en de prijs vermeld.

Experimenteren

Op vrij- en zaterdagen, na sluitingstijd, wordt er geëxperimenteerd. Dan haalt Machteld haar herborist skills boven om de door Iris samengestelde nieuwe recepten te bereiden, uit te proberen en aan te passen. Pas wanneer het eindresultaat een grondige keuring door Iris en Machteld heeft doorstaan en het aan alle strenge criteria voldoet, wordt het gepubliceerd op de website van Druantia.

Steeds op zoek naar vernieuwing worden er dan o.a. ook innovatieve grondstoffen, nieuwe merken en producten binnen de natuurcosmetica getest en besproken.

Workshops

Omwille van de corona-maatregelen hebben ze een tijdje op zich laten wachten maar binnenkort zijn ze er weer, de workshops! Op verschillende donderdagavonden kan je samen met Machteld en Iris aan de slag om je eigen verzorgingsproducten te leren maken. In juli en augustus is er zelfs op woensdagnamiddag een all-inclusive summerschool waar Machteld je met veel plezier begeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.