Strengere regels voor BDIH natuurcosmetica

BDIH, het keurlabel voor natuurcosmetica, heeft gisteren de bedrijven die het BDIH label gebruiken op hun producten geïnformeerd dat het exporteren van producten naar China in strijd is met de BDIH standaard.

De BDIH standaard voor gecertificeerde natuurcosmetica is een van de grootste keurmerken voor natuurlijke en biologische cosmetica met meer dan 7000 verschillende gecertificeerde producten wereldwijd. Het naleven van de BDIH criteria wordt continue gecontroleerd door IONC GmbH.

De BDIH standaard verbiedt het uitvoeren van en de opdracht geven tot dierproeven. Wereldwijd. Wanneer een niet-Chinees bedrijf cosmetica wenst te verkopen aan de Chinese bevolking, moet voor elk product een geristratieprocedure doorlopen worden. Als onderdeel van deze registratie worden door de Chinese overheid dierproeven uitgevoerd. Ook voor natuurcosmetica. Verschillende origanisaties hebben op verschillende manieren geprobeerd om de Chinese autoriteiten positief te beïnvloeden. Om hen er van te overtuigen om voor alternatieve test methodes te kiezen. Het is jammer genoeg erg duidelijk geworden dat de gehoopte procedures om cosmetica te testen zonder dierproeven niet in de nabije toekomst zullen worden geïntroduceerd in China.

Door de export van BDIH gecertificeerde producten naar China of zelfs voor het aanvragen van een registratie om te exporteren naar China schendt de producent in kwestie de BDIH criteria.

BDIH is er van overtuigd dat door deze strenge maar logische uitvoering van de criteria, dat het keurmerk zich verder kan versterken. En dat is uiteraard ten voordele van de reputatie van alle BDIH gecertificeerde producten!

Meer over het keurmerk voor natuurcosmetica BDIH. Ontdek alle producten die BDIH gecertificeerd zijn.

bron: persbericht BDIH IONC 10/12/2013

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.