Lichaamsverzorging in een zero-waste badkamer

Wat is het heerlijk om jezelf na een lange werkdag te verwennen met een verzorgingsritueel onder de douche. Zeepje hier, scrubje daar, en nadien jezelf insmeren met bodylotion voor een zijdezacht velletje. Helaas dragen commerciële verzorgingsproducten vaak bij aan de plastic clutter in je badkamer én bevatten ze ingrediënten die schadelijk zijn voor je lichaam en het milieu. Zou het niet leuker zijn om 100% zorgeloos te kunnen genieten met producten die lief zijn voor je lijf en de aarde? Wij geven je graag inspiratie!

Lichaamszeep

Vroeger wasten de mensen zich gewoon met een stuk zeep. En dat is nog altijd een hele goede zero waste keuze! Vandaag de dag willen we natuurlijk wel wat spannendere geurtjes. Bij Ölmühle Solling kan je terecht voor kokosolie zeep met de lekkere geuren van citroenmellise, munt, roos, lavendel en sandelhout.

De kleine zeepfabriek Friendly Soap maakt op een ambachtelijke manier zeep verpakt in een kartonnen doosje. Je kan kiezen uit de uiterst milde sheaboter zeep geschikt voor de gevoelige huid of voor de frisse limoen-rozemarijn zeep met zuiverend houtskool. Ook de zeepjes met goudsbloemolie van Pachamamaï en met roomse kamille van Beauty Garden zijn geschikt voor de gevoelige huid en slechts verpakt in een papieren wikkel.

Geen fan van een blok zeep? Dan zijn de doucheblokjes van Niyok een goed alternatief.

Tip: Laat je blokje drogen op een zeepkussentje of een zeepschaaltje zodat overtollig water en zeepresten kunnen wegvloeien. Zeep en blokjes die te klein geworden zijn, kan je opgebruiken met een zeepzakje.

Scrub

Wil je je huid trakteren op een revitaliserende scrubbeurt? Let er dan op dat je geen scrub met plastic pareltjes gebruikt. Deze plastic deeltjes komen direct in onze waterlopen en oceanen terecht, met alle gevolgen van dien.

Endro body scrub monoïEndro body scrub monoï bevat een korrelstructuur van bietsuiker en appelpulp, de korrels van de suiker in combinatie met de fruitzuren van de appel ontdoen de huid zowel mechanisch als een chemisch van alle dode huidcellen. Als je helemaal controle wilt hebben over wat er in je scrub zit, maak hem dan toch gewoon zelf! Wat dacht je van deze wash & scrub blokjes.

Een andere goede oplossing voor een milieuvriendelijke scrubbeurt zijn de konjac– en luffasponzen voor het lichaam. De Kost Kamm houten massageborstel. Je gebruikt deze borstel in cirkelvormige bewegingen op een droge huid. Op deze manier verwijder je dode huidcellen en stimuleer je een goede doorbloeding. De massageborstel gaat bovendien jaren mee. Met een puimsteen verwijder je eelt en dode huidcellen van je voeten, handen en ellebogen.

Body crème

Voor een natuurlijke, zero-waste body crème kan je terecht bij Endro. Endro body crème katoenbloesem is een hydraterende bodycrème op basis van amandelolie en cacaoboter. Op de echt droge en ruwe plekken zoals ellebogen , knieën en hielen, brengt Endro body crème oceaanbries weer zachtheid.

Een tip om je voeten eens extra te verwennen: smeer ze voor het slapengaan in met Endro body crème oceaanbries en trek katoenen sokken aan. ’s Morgens sta je versteld hoe fluweelzacht je voeten geworden zijn.

I+m special care wondercrème, verpakt in een aluminium blikje, voorziet ook een romige en zachte verzorging van de ruwe en droge huid. Liever geen crème? Dan is er ook nog de hydraterende en voedende droge olie van Alga Maris en de survival balsem van Bad Weather.

HandcrèmeSol de Ibiza zonnestick SPF50

Het blokje handcrème van Niyok zit in een aluminium potje. In een klein formaat, zodat je ze ook gemakkelijk in je handtas of rugzak kan meenemen.

Zonnecrème

En wie dacht dat je het zonder zonnecrème moest stellen, niets is minder waar. Sol de Ibiza heeft maar liefst 2 zonnecrèmes: Een zonnecrème met SPF30 in een metalen doosje en een zonnebalsem SPF50 in een kartonnen stick.

In de vorige blog hadden we het over zero-waste gezichtsverzorging, in deze blog over lichaamsverzorging in je zero-waste badkamer, in de volgende blog vertellen we je alles over zero-waste haarverzorging.

4 Replies to “Lichaamsverzorging in een zero-waste badkamer”

    1. Je kan op de glazen flessen een pomp zetten, zodat je de fles zelf niet hoeft vast te nemen. Of je giet van de glazen fles over in een oude plastic fles die je dan gebruikt in de douche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.