Gezichtsverzorging in een zero-waste badkamer

Kan jij niet wachten om je badkamer zero-waste te maken? Ga dan alvast aan de slag met onderstaande tips. Hou onze blog zeker in de gaten want de volgende weken gaan we dieper in op een aantal onderwerpen en geven we je tips, tricks en leuke DIY-receptjes!

Wattenschijfjes en make-up remover

Beauty Garden Camomille make-up removerGewone wattenschijfjes bevatten synthetische vezels en plastic, waardoor je ze niet bij het papier, maar bij het restafval moet gooien. Dagelijks gebruiken we ongeveer vijf wattenschijfjes, dat zijn er 1760 op een jaar! Herbruikbare wattenschijfjes uit eucalyptus of bamboe kan je vijf jaar lang gebruiken en was je eenvoudigweg samen met het andere wasgoed in je wasmachine.

Make-up remover zit vaak in een fles van wegwerpplastic. De make-up remover van Beauty Garden en de make-up remover van Make Me Bio zitten in een glazen fles. Nuë make-up remover van het merk Pachamamaï is een blokje, waarmee je meteen ook je gezicht reinigt van vervuiling en overtollig talg. Het micellair water van Hej is een multitasker, het verwijdert je make-up en reinigt ook ineens je gezicht. Verpakt in een glazen fles.

Je kan natuurlijk ook zelf een make-up remover maken. Hiervoor heb je enkel een hydrolaat, een olie, een flesje en het recept nodig. Ook voor micellair water hebben we een recept.

Reiniger

Een stuk zeep als gezichtsreiniger werkt perfect. Hej Organic sensitive zeep-zonder-zeep is specifiek geformuleerd voor de gevoelige heid en is het ideale product voor een zachte dagelijkse reiniging zonder overbodige verpakking en ingrediënten. Ook de zeepjes met goudsbloemolie van Pachamamaï en met roomse kamille van Beauty Garden zijn geschikt voor de gevoelige gezichtshuid en slechts verpakt in een papieren wikkel. Verkies je toch liever een reinigingsgel, dan is Hej Organic sensitive reinigingsgel verpakt in gerecycleerd glas een ideaal alternatief.

Scrubs

De konjac spons is uiterst zacht en kan gebruikt worden voor gezichtsreiniging, zachte peeling en massage van de huid. Suiker- of zoutscrubs zijn veel te agressief voor de gevoelige huid van het gezicht. Je kan je gezicht zacht, mild en veilig scrubben met onze amandel- en olijf scrubschijfjes. Of je gebruikt het uiterst zachte Make Me Bio scrub poeder met witte klei en kaneel. Make Me Bio Garden Roses AHA peeling crème, in een aluminium tube, bevat natuurlijke zuren uit hibiscusbloemen. Ze verwijderen de dode huidcellen van de bovenste huidlaag.

Maskers

Een masker maak je eenvoudig zelf. Wat dacht je van een vitaminerijk pompoenmasker of een zuiverend masker met vulkanische aarde? Geen zin om zelf te maken? Fair Squared heeft een masker in een glazen flesje. Je combineert het samen met het herbruikbaar gezichtsmasker uit biologisch katoen. Make Me Bio Gente Care reinigend poeder en masker 2-in-1 kan zowel dagelijks gebruikt worden bij het reinigen van het gezicht, als in de vorm van een masker aangebracht worden.Make Me Bio Garden Roses hydraterend gezichtswater

Tonic

Na het reinigen, gebruik je een tonic of hydrolaat om je gezicht te preppen voor je gezichtscrème. Wij hebben 12 verschillende soorten biologische hydrolaten of bloemenwaters op voorraad. Voldoende keuze voor elk type huid. Ze zijn verpakt in stevige aluminium flessen die je kan hergebruiken of sorteren bij PMD. Het verfrissende gezichtswater van Make Me Bio Garden Roses is verpakt in een glazen fles.

Crème

Kies voor een natuurlijke gezichtscrème in recycleerbare verpakking in plaats van wegwerpplastic. Onze Hej Organic sensitive 24u dag- en nachtcrème is een all-round crème verpakt in een glazen flesje, Make Me Bio Garden Roses en Make Me Bio Aqua Light hydraterende crèmes zijn verpakt in glazen potjes met een metalen deksel.

Liever geen crème? Prima! Je kan je gezichtshuid ook perfect verzorgen met het serum van Beauty Garden, Make Me Bio, Hej Organic, Bad Weather of met squalaan. Zeker als nachtverzorging is dit een aanrader. Je kan je persoonlijke serum, aangepast aan jouw huidtype creëren door verschillende plantaardige oliën te mengen.

I+M getinte lippenbalsem cherryLippenbalsem

Ook lippenbalsemkokers zijn meestal gemaakt van niet-recycleerbaar plastic. I+M lippenbalsem vanille en I+M getinte lippenbalsem cherry, daarentegen, zitten in plasticvrije verpakking gemaakt van graspapier en karton.
En uiteraard kan je voor een lippenbalsem zelf aan de slag. Een lippenbalsem maken is makkelijk, goedkoop en nog leuk ook! Je kan met dit recept meteen beginnen en kies als verpakking voor het dit handige herbruikbaar aluminium potje.

In de volgende blog vertellen we je alles over lichaamsverzorging!

4 Replies to “Gezichtsverzorging in een zero-waste badkamer”

  1. Ik vind van mezelf dat ik al behoorlijk duurzaam bezig ben in de badkamer, maar herbruikbare wattenschijfjes heb ik nog steeds niet in huis! Eerst m’n huidige rol maar eens opmaken en dan schakel ik over. Ik ben alleen een beetje bang dat ze meer product opslurpen dan katoenen doen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.