8 tips voor een mooie winterhuid

In de winter is huidverzorging extra belangrijk. Binnen is het lekker warm, maar ook droog door de centrale verwarming. Buiten tasten kou en gure wind de natuurlijke beschermlaag van je huid aan. Daardoor voelt de winterhuid minder soepel en trekkerig aan, met gesprongen lippen en schrale wangen tot gevolg. De temperatuurwisselingen zorgen ook voor een grotere belasting van de doorbloeding, waardoor meer rode gesprongen adertjes in het gezicht zichtbaar kunnen worden. We hebben bijna allemaal last van een droge(re) huid in de winter. Hoe zorg je ervoor dat je ook in winter een mooie huid hebt?

Wissel dag- en nachtcrème om2017-01-09-dreamstime_xs_53986167

Je huid produceert minder talg wanneer het kouder is. En het is juist dat beschermlaagje dat we nodig hebben in de winter. Een rijkere dagcrème voorkomt dat het vocht uit de huid kan verdampen. Je kan ook een paar druppels gezichtsolie mengen met je dagcrème, dat maakt je huidige dagcrème ineens een pak rijker.

Tip: Farfalla regenererende gezichtsolie (rijpere huid), Farfalla hydraterende gezichtsolie (droge/gedehydrateerde huid), Ölmühlme Solling Macadamia olie (alle huidtypes)

Hydrateren

De droge en koude lucht droogt je huid uit. Extra hydratatie is dus belangrijk. Gebruik een vochtinbrengend serum vóór je je dagcrème aanbrengt. Zo blijft het vochtgehalte van je huid op peil. Een vette of gecombineerde huid kan trouwens ook gedehydrateerd geraken. Hydratatie is belangrijk voor elk huidtype. Heb je een ernstig vochttekort? Vul je nachtroutine aan met een hydraterende ampullenkuur.

Tip: Farfalla Age Miracle serum (rijpere huid), Santaverde Age Protect serum (rijpere, gevoelige of veeleisende huid), Farfalla Aloe Vera gezichtsgel deluxe (alle huidtypes)

Vergeet je handen en ogen niet

Je handen mag je niet vergeten in de winter. Niets is zo vervelend als schrale, droge en pijnlijke handen. Een goede handcrème is daarom ook erg belangrijk. Zet een goede vochtinbrengende handcrème naast de kraan in de badkamer, keuken of toilet. Zo kun je elke keer na het handen wassen, gemakkelijk je handen even insmeren.
Ook last van droge ogen? Herbalgem oogdruppels werkt snel bij droge, vermoeide en gevoelige ogen.

Tip: Farfalla handcrème Mandarine of Lavendel

Je lippen vragen om extra

De huid van je lippen is flinterdun en bevat van nature geen talgklieren. Extra verzorging is zeker aanbevolen. Bevochtig je lippen niet met je tong. Het vocht verdampt en maakt de huid van je lippen nog droger. Smeer liever royaal met je lippenbalsem.

Tip: Farfalla Intense Moisture lippenbalsem, Hej Organics lippenbalsem, Hydrophil lippenbalsem, I+M pure lippenbalsem, Fair Squared lippenbalsem abrikoos en vanille

Milde reiniging2017-01-09-kamthoutse-heide-kurt-de-meulemeester-3

Lekker lang en heet douchen lijkt een goed idee als je het koud hebt. Niet doen! Een korte, minder warme douche is beter voor je huid, beter voor je haar en ook nog eens beter voor het milieu. Gebruik milde reinigingsproducten en gebruik één maal per week een milde peeling. Afdrogen na het douchen of baden doe je trouwens het beste door te deppen (en niet te wrijven).

Tip: I+M freistiel reinigingsmelk (gevoelige huid), Farfalla Grapefruit reinigingsfluide (alle huidtypes), Farfalla Grapefruit milde peeling (alle huidtypes)

Voedingssupplementen

Wist je dat goede voedingssupplementen niet alleen je weerstand kunnen verhogen, maar er ook voor zorgen dat je huid meer gaat stralen? Denk hierbij aan vitamine C, vitamine D en omega-3 vetzuren. Door de tekorten van je lichaam van binnenuit aan te vullen, vul je ook de tekorten in je huid aan.

Tip: Vegetology Opti3 algenolie (Omega-3), BetterYou DLUX3000 (Vitamine D3), Bonusan Vitamine C complex

Water drinken

‘t Is voor de hand liggend: geef je huid ook van binnenuit genoeg vocht. Drink extra veel soep, sapjes of thee. Of zet een mooie waterkaraf met schijfjes biologische citroen er in, dat nodigt uit om te drinken. Maar drinken we wel voldoende? Drink ongeveer één liter water per 30 kilo lichaamsgewicht. Koffie, zwarte thee en alcohol onttrekken vocht uit je lichaam. Dus drink een glas water extra.

Tip: Clipper groene thee, witte thee, kruidenthee

Goede lucht

Door de verwarming neemt de luchtvochtigheid in de lucht af, en wordt je huid droger. Zet daarom bakjes met water op of aan de radiatoren (of koop een luchtbevochtiger) en zorg dat je je huis regelmatig ventileert. Ook planten dragen bij aan een goede luchtkwaliteit in huis.

Wat zijn jouw tips voor een mooie winterhuid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.