Wat is micellair water en hoe werkt het?

Micellair water bestaat al een kwarteeuw, maar vooral de laatste jaren brengen ook de natuurcosmetica merken één voor één hun micellair product op de markt.

Wat is micellair water?

Micellair water ziet er uit als water, voelt als water op de huid, maar toch is het geen water. Het is een waterachtige vloeistof met een hoog aantal piepkleine reinigende deeltjes (micellen). Micellen hebben een complexe structuur omdat ze oplosbaar zijn in water en toch, in tegenstelling tot gewoon water, vet en vuil kunnen verwijderen. Micellair water kan buiten vet en vuil ook zweet, stofdeeltjes van stedelijke vervuiling en make-up verwijderen.

Water en zeep

Micellair water lijkt een beetje op water met zeep, in theorie dan toch. Er bestaan grote verschillen tussen de soorten reinigende deeltjes (micellen). Afwasmiddel, vloerreiniger, shampoo en douchegel bevatten allemaal reinigende deeltjes. Het verschil zit in de ontvettende graad van de reinigers. Afwasmiddel bevat een krachtige ontvetter en is veel te agressief voor gebruik op de huid. In shampoo en douchegel zitten vaak SLS (Sodium Lauryl Sulphate) of SLES (Soudium Laureth Sulphate), beide minder agressieve reinigers dan die van het afwasmiddel, maar nog steeds erg irriterend voor de huid en schadelijk voor de huidbarrièrre. In shampoo, douchegel en micellair water van gecertificeerde natuurcosmetica merken vind je super milde reinigers zoals Coco glucoside en Decyl glucoside. Gemaakt van het vruchtvlees van kokosnoten, geschikt voor elk huidtype en goed biologisch afbreekbaar.

Gezicht wassen met shampoo

Dan kan je je gezicht toch ook wassen met shampoo? Ja en nee. In natuurcosmetica shampoo zitten er ook biologische plantenextracten speciaal voor het haar. En oliën die het haar voeden, laten glanzen en het minder statisch maken. Die ingrediënten heeft de huid van je gezicht niet nodig. De huid van je gezicht heeft andere voedende, hydraterende en verzachtende ingrediënten nodig. Let er ook op dat je gezichtsreiniger geen uitdrogende alcohol bevat.

Waarom is micellair water populair?Liquidflora micellair water

Micellair water is een milde zeep-vrije reiniger, geschikt voor de meest gevoelige huid. Je hoeft het niet af te spoelen. Je brengt het aan op een wattenschijfje en je kan het zo in de ochtend gebruiken als gezichtsreiniger en in de avond als make-up-remover-en-gezichtsreiniger-in-één. Je hoeft dus maar één reiniger te gebruiken, het is handig voor onderweg als er geen water of wastafel beschikbaar is en het is makkelijk en snel.

Is micellair water geschikt voor mijn huid?

Liquidflora micellair water bevat kalmerend biologisch goudsbloemextract en de anti-oxidant moringa. Geschikt voor elk type huid en voor dragers van contactlenzen. Vegan en ICEA gecertificeerde natuurcosmetica.

Persoonlijk gebruik ik micellair water voornamelijk in de avond. Het micellair water van Liquidflora is snel, makkelijk, verwijdert mijn make-up en reinigt mijn huid prima. Na gebruik voelt mijn übergevoelige huid niet droog of trekkerig aan. Fijn gereinigd en klaar voor de avondverzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.