Conditioner crème

conditioner crème
Na uitgebreid zoeken en verschillende tests hebben we eindelijk een conditioner kunnen formuleren die aan ál onze verwachtingen voldoet. Dankzij Aminosensyl HC, een kationische tenside die het haar versterkt, verzorgt en extra glans en volume geeft. Broccoli olie is een ideale syliconenvervanger in haarverzorgingsproducten. Deze olie verhoogt de doorkambaarheid en maakt het haaroppervlak glad. Ook Lamesoft PO65 maakt de haren weer glad en werk terugvettend. Dermofeel sensolv werkt dan weer anti-statisch en heeft daardoor ook een belangrijk ontwarrend effect.
Materialen:
Instructies:
 • Giet het alle ingrediënten van fase A in de maatbeker van 100 ml.
 • Doe alle ingrediënten van de fase B in de maatbeker van 250 ml.
 • Verwarm de inhoud van beide maatbekers au-bain-marie tot minimum 60°. Haal vervolgens van het vuur.
 • Giet de inhoud van de kleinste maatbeker (fase A) al kloppend, in een fijn straaltje bij de inhoud van de grote maatbeker (fase B).
 • Blijf stevig kloppen terwijl je de maatbeker in het kommetje met koud water (koude badje) plaatst en er een witte gladde crème ontstaat.
 • Pas wanneer de temperatuur van de crème 40° C of lager is, voeg je de ingrediënten van fase C één voor één toe. Meng rustig met de garde.
 • Spatel de crème voorzichtig in het aluminium flesje, sluit af met de zeeppomp en laat verder opstijven.
Gebruik:
Breng de conditionercrème aan op nat, gewassen haar en laat enkele minuten intrekken. Spoel daarna uit.
Bewaren:
6-8 weken houdbaar
Tips:

2 Replies to “Conditioner crème”

 1. Hallo! Ik wens dat iedereen veilig is. Is het mogelijk om de broccoli-olie te vervangen door een ander ingrediënt in dit recept? Ik ben in Brazilië – São Paulo en ik kan deze olie niet vinden en ik wil echt een crèmeconditioner maken, mijn haar is dun maar droog. Hartelijk dank.

  1. Silvia,
   Broccoli olie is (samen met de andere ingrediënten van Fase B) cruciaal in dit recept. Broccoli heeft een specifieke samenstelling en een hoog gehalte aan meervoudige onverzadigde vetzuren. Die vetzuren zorgen ervoor dat je haren gevoed worden, zonder ze vet te maken én dat het goed uitsmeerbaar is en goed uitkambaar.
   Je zou de olie kunnen vervangen door moerasbloemolie (Limnanthes alba), dat is een plant die inheems is in Noord-Amerika. Misschien kan je die makkelijk verkrijgen.
   Eventueel kan je de olie vervangen door een andere lichte olie (zoals abrikoos), maar dan moet je er mee rekening houden dat het resultaat en werking van de conditionercrème niet hetzelfde zal zijn. De olie vervangen met de veel dikkere arganolie maakt de conditionercrème te zwaar voor dun haar.
   Veel plezier bij het maken en uitproberen!
   Groeten,
   Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.