Fluweelzachte douchelotion

Het winteruur is een feit en het wordt steeds vroeger donker. Een ideale gelegenheid om meer tijd te nemen voor een ontspannend doucheritueel. Deze fluweelzachte douchelotion reinigt de huid op een delicate en zachte manier.

Coco glucoside reinigt je huid op een milde manier, glycerine zorgt ervoor dat je huid niet uitgedroogd is na gebruik en de nieuwe emulgator Durosoft maakt van de formule een zachte makkelijk afspoelbare lotion.

Je kan aan deze douchelotion een kleine hoeveelheid mica toevoegen. De gekleurde douchelotion ziet er prachtig uit in een transparante glazen fles en is met een eenvoudige strik makkelijk om te toveren tot een mooi cadeautje!

Ingrediënten (100 ml):

Fase A

Fase B

Fase C

Instructies:
  • Voeg de ingrediënten van fase A samen in de maatbeker van 250 ml en verwarm deze (au-bain-marie) tot 70°, zodat de cetylalcohol smelt.
  • Haal de maatbeker van het vuur en meng de emulsie rustig door elkaar. Door het rustig roeren zorg je ervoor dat er geen lucht in het mengsel komen, want dan begint de coco glucoside te schuimen en dat willen we nu niet.
  • Goed blijven roeren tot de witte emulsie is afgekoeld tot 40°. Je kan je maatbeker eventueel in een kommetje met koud water plaatsen om het afkoelingsproces te versnellen.
  • Voeg fase B toe en meng alles door elkaar tot een homogeen mengsel.
  • Voeg de fase C toe en meng rustig door elkaar.
  • Giet de douchelotion met behulp van de spatel in de glazen fles en sluit af met de dop.
Gebruik:

Aanbrengen op de vochtige huid, zacht inmasseren en afspoelen met water.

Bewaren:

6 tot 8 weken houdbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.