Anti Blue Light effect in huidverzorging

Wist je dat het blauwe licht dat smartphones, tablets, laptopschermen etc. uitstralen je huidcellen kan beschadigen en vroegtijdige huidveroudering en pigmentatie kan veroorzaken? Echt! Maar er is goed nieuws voor wie zijn huid wil beschermen tegen dat blauwe licht! In de zoektocht naar een oplossing stootte de onderzoekers van I+M immers op de vlinderstruik. Uit de bloemen winnen ze een actieve stof die de huid met het zogenaamde Anti Blue Light effect kan beschermen tegen dergelijke schade.

Wat is nu precies dat onheilspellende Blue Light?

Blue Light of High Energy Visible Light is het natuurlijke deel van het zonlicht dat in het lichtspectrum grenst aan het UV-licht (zie afbeelding). Niet enkel de zon straalt het uit, maar ook de schermen van onze smartphones, tablets, computers en LED- en halogeenlampen.

Wetenschappers onderzochten al langer UVA, UVB en de effecten van die stralingen, maar pas recent besteedden ze ook meer aandacht aan de effecten van Blue Light. Niet onlogisch als je weet dat onze ogen (en huid) tegenwoordig enkele tot vele uren per dag blootgesteld worden aan schermlicht.

Wat hebben wetenschappers ontdekt? Een teveel aan blauw licht heeft negatieve effecten op de huid. Hoe? Het licht raakt onze huid direct én vanaf de kortste afstand. Het kan dus ongehinderd doordringen in onze diepere huidlagen en daar zorgen voor de vorming van vrije radicalen. Yikes! Te veel blauw licht kan daardoor leiden tot uitdroging, vroegtijdige huidveroudering, rimpels en huidaandoeningen zoals acne en ongelijke pigmentatie zoals ouderdomsvlekken.

Vlinderstruikextract als wondermiddel

Minerale filters zoals titaniumdioxide, zinkoxide en ijzeroxide die je vaak in zonnebescherming tegenkomt, houden slechts een deel van het blauwe licht tegen. I+M vond in de bloemen van de vlinderstruik de oplossing om de schade van blauw licht te neutraliseren. De actieve stof in de bloemen beschermt de huid tegen schade veroorzaakt door natuurlijk en kunstmatig blauw licht. Het wondermiddel is actief op verschillende fronten:

 • werkt als vrije-radicalenvanger en dus tegen huidveroudering
 • beschermt de huidbarrière
 • vermindert de vorming van pigmentvlekken en voorkomt dat reeds gevormde vlekken donkerder worden
 • vermindert de zichtbare huidbeschadiging veroorzaakt door UV-licht
 • stimuleert de elastineproductie en geeft collageenbescherming voor de elasticiteit van de huid
 • dringt de huid binnen zonder er als een film overheen te liggen
 • BONUS: het werkt als natuurlijk schild tegen het volledige lichtspectrum, maar zonder SPF

Het Anti Blue Light-effect biedt dus actieve celbescherming en houdt de huid intact, elastisch en fris. Hoera!

Vijf tips om je te beschermen tegen Blue Light

Naast producten met Anti Blue Light effect kan je je huid ook beschermen op deze manieren:

 • Probeer je ‘consumptie’ van blauw licht te verminderen. Dus: minder schermtijd! Zeker in de avonduren. Blauw licht verstoort je slaappatroon, en net van een goede nachtrust knapt je huid goed op.
 • Versterk je immuunsysteem door te kiezen voor een gezond dieet met veel antioxidanten uit fruit, groenten en eventueel een supplement om de vrije radicalen te bestrijden.
 • Koop liever lampen met geel licht en laat de eventuele lampen met blauw licht niet langer dan nodig branden.
 • Kies een bril met blauw-licht-filter om je ogen te beschermen.
 • Check of je smartphone en andere schermen een filter voor blauw licht hebben of download een app (zoals F.lux).

Welke producten bevatten het vlinderstruikextract?

Stel je je huid vaak bloot aan blauw licht en wil je hem (preventief) beschermen tegen de negatieve effecten ervan? Ontdek dan deze producten van I+M met Anti Blue Light effect:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.