Body pralines

De herfst is volop in ’t land, alles kleurt in prachtige tinten. De wind waait door de bomen en de appeltjes van oranje kondigen guur weer en gezellig binnen aan. Zalig om je lichaam eens extra te verwennen met deze DIY body pralines. Super eenvoudig te maken en fijn om als cadeau te geven.

Cacaoboter verzorgt de zeer droge, schrale of ruwe huid en ruikt heerlijk. Mangoboter heeft een lichte textuur en wordt goed opgenomen door de huid. Door haar anti oxidatieve en regenererende werking is deze boter uiterst geschikt voor een droge tot zeer droge huid. Candelilla wax is een plantaardige was die de body praline de nodige stevigheid geeft. Stearinezuur zorgt dan weer voor een boterzacht gevoel zonder een plakkerige film op de huid achter te laten.

Materiaal:
Ingrediënten:
Instructies:
  • Weeg alle ingrediënten behalve de vitamine E af in de maatbeker en verwarm al roerend au-bain-Marie totdat alles gesmolten is.
  • Voeg er, wanneer het mengsel afgekoeld is tot ongeveer 40°, de vitamine E en eventueel de etherische olie bij.
  • Giet het mengsel in de mal en laat 24 uur opstijven in de koelkast.
  • Laat nog eens 24 uur rusten op kamertemperatuur.
  • De body pralines zijn nu klaar voor gebruik!
Tips:
  • Ideaal zijn mallen van 25 ml. Hiermee kan je 4 pralines maken van een handige grootte.
  • Om de body pralines een mooi chocoladekleurtje te geven verdeel je niet het volledige mengsel over de mal maar houd je ongeveer 10 g over. Belangrijk hier is dat je het tarragewicht van je maatbeker op voorhand hebt genoteerd (dit gewicht plus 10 g moet je over houden). Vul de mal niet helemaal tot het randje. Wanneer de body pralines volledig opgesteven en weer op kamertemperatuur gebracht zijn, haal je ze uit de mal. Smelt het resterende mengsel weer au-bain-marie en voeg er 0,3g donkerbruine mica aan toe. Giet in elk vormpje van de mal een bodem van dit donkerbruine mengsel en plaats de body pralines er terug bovenop. Een uurtje in de koelkast en weer op kamertemperatuur laten komen, klaar.
Gebruik:

Wrijf met de praline over romp en ledematen en masseer in.

Bewaren:

3 tot 4 maanden houdbaar. Bewaar in een goed afgesloten pot op een plaats die niet warmer is dan kamertemperatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.