Over Druantia

Druantia biedt een zorgvuldig samengesteld gamma aan natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica. De selectie van deze waardevolle producten, gebeurt op basis van hun uitsluitend natuurlijke ingrediënten, kwaliteit en werking en de duurzaamheid van productie en verpakking. En al dit moois tegen een correcte prijs.

Natuurlijke en duurzame producten hoeven niet veel te kosten, ze zijn erg toegankelijk, zien er mooi uit en zijn niet alleen goed voor ons maar ook voor dieren en het milieu. Wanneer je de stap zet naar goede, werkzame natuurlijke verzorging en make-up, dan heb je niet per sé meer producten nodig, enkel betere.

Druantia is ontstaan vanuit de passie voor pure, natuurlijke en duurzame producten. In 2003 richtten wij, als ware pioniers, de eerste Belgische webwinkel op, gespecialiseerd in natuurlijke verzorgings- en gezondheidsproducten. Om aan de steeds groter wordende vraag te voldoen, werd in de lente van 2010 onze winkel in Lier geopend. Hier ben je welkom voor persoonlijk en professioneel advies.

Beauty with no compromises

  • Ja! Focus op natuurlijke, biologische en werkzame ingrediënten
  • Ja! Milieu, mens- en diervriendelijke producten
  • Ja! Mooie, toegankelijke en betaalbare producten
  • Ja! Onafhankelijke Europese producenten
  • Ja! Eerlijke, duurzame en transparante bedrijfsprocessen

Nee aan alles wat niet in de ja’s past 🙂

In onze profilering kiezen we met hart en ziel voor positiviteit, voor een mooiere en schonere planeet, … JA!

Werkzaam, natuurlijk, biologisch, vegan, duurzaam én betaalbaar, het kan allemaal. Je hoeft geen compromissen (meer) te sluiten.

Wil je graag meer weten over onze duurzame principes? Lees er alles over op de pagina Duurzaam Ondernemen.

Duurzaam

De duurzaamheid van je product stopt voor Druantia niet bij de ingrediënten of de formule. Het hele productieproces wordt in rekening genomen; Wie heeft wat precies gemaakt? Uit welke materialen bestaat de verpakking? Voor welke wijze van transport is er gekozen?

Het gaat er niet enkel om dat het product duurzaam is, ook van de producent verwachten wij een duurzame visie. De laatste jaren zijn er heel wat merken bijgekomen die natuurlijke verzorging produceren. Maar slechts een fractie van deze bedrijven past de principes voor “clean beauty” of “green beauty” ook binnen de eigen bedrijfsprocessen toe en informeert hier transparant over. Het aantal merken dat aan deze strenge selectie voldoet is beperkt. Daarom vind je bij ons maar een select aanbod…  tegelijk betekent dit, dat je bij ons vol vertrouwen en naar hartenlust kan winkelen, want wij hebben de screening op duurzaamheid tot in de kleinste details al voor je uitgevoerd!

Verpakking
Je bestelling wordt 100% plasticvrij verstuurd. Dozen en opvulmateriaal van onze producenten worden herbruikt. Ons eigen verpakkingsmateriaal is gemaakt van gerecycleerd karton. Om breekbare producten te beschermen gebruiken we wateroplosbare opvulchips, restafval van mais. De doos kan je hergebruiken of opnieuw recycleren, je hoeft onze tape niet te verwijderen want onze verpakkingstape is gemaakt van papier, bedrukt met plantaardige inkt en de lijm is aardappelzetmeel. Om papier te sparen, sturen we bewust geen pakbonnen of facturen mee met je bestelling.

Strenge selectie
Elk product wordt zorgvuldig uitgekozen voordat het bij ons in de winkelrekken vindt. We controleren op duurzaamheid, voetafdruk en kwaliteit én we testen alles zelf eerst uit. Zo ben je zeker van goede werkzame producten en kunnen we je ook persoonlijk en professioneel adviseren.

Onbekend
Bij Druantia vind je geen overgewaardeerde producten in fancy potjes, waar prijs en kwaliteit niet in verhouding zijn door dure marketing campagnes. Wij steunen liever onafhankelijke (onbekende) Europese merken. Regelmatig worden er door ons nieuwe merken geïntroduceerd, vaak zelfs als primeur in België. Dankzij ons vertrouwen krijgen onbekende of opstartende merken een platform om hun publiek beter te kunnen bereiken.

Steun
Als sponsor dragen wij graag ons steentje bij, bij de verdere ontwikkelingen en onderhoud van het natuurgebied Nazareth-Zuid. Deze prachtige plek in Lier, op minder dan een kilometer van Druantia, willen we bereikbaar houden voor iedereen die graag van rust en natuur wil genieten.