Over Liquidflora

Duurzame producten hoeven niet minder werkzaam te zijn. Integendeel, actieve biologische beschikbaarheid is net de drijfveer geweest bij de oprichting van Liquidflora in 2012. Biologische ingrediënten, milieuvriendelijke verpakkingen en innovatieve fytocosmetische formules hebben samen met de expertises van de drie oprichters geresulteerd in een kwalitatief hoogstaande make-up lijn. Stijlvol en met een vleugje glamour.

Bewuste consument

Foundation, oogschaduw, lippenstift, mascara en meer, 100% uit de natuur. Zonder parabenen, siliconen, alcohol, petrochemische ingrediënten, gluten, talk, chemische zonnefilters of synthetische kleur- en geurstoffen. Maar wel rijk aan actieve ingrediënten zoals oliën, boters, bloesemwaters en wax uit biologische planten en kleurpigmenten uit minerale gesteenten.

De kwaliteit van biologische make-up kan op verschillende aspecten bepaald worden, waaronder de grondstoffen, het productieproces, de verpakking, het respect voor dier en milieu. Liquidflora is de enige Italiaanse make-up producent die gecertificeerd biologisch en gecertificeerd dierproefvrij is.

Liquidflora compositie

Natuur en technologie

Technologie en natuur zijn samen de grondleggers van de nieuwste generatie biologische cosmetica. Nieuw gepatenteerde technologie en actieve biologische beschikbaarheid van de ingrediënten vormen samen een effectieve huidbehandeling: maximale opname in alle huidlagen en diepe hydratatie. Door het gebruik van Hyalobiuron (hyaluronzuur en glycosaminoglycanen met een laag moleculair gewicht) in plaats van enkel hyaluronzuur wordt het verdampingsproces extra vertraagt, waardoor de huid meer vocht kan vasthouden en fluweelzacht aanvoelt. Fenylpropanoïden, die geëxtraheerd worden uit de knoppen van biologisch geteelde Edelweiss, Echinacea en Malrove, beschermen tegen UV licht en hebben een anti-oxidante en ontstekingsremmende werking. Liquidflora zet technologie in dienst van de natuur, het resultaat hiervan is Advanced Organic Make-up.

Certificering en eco-design

Certificering is meer dan een blaadje papier, het laat zien waar een bedrijf voor staat. Liquidflora is gecertificeerd door:

  • ICEA: Alle bedrijfsactiviteit verloopt met respect voor mens, dier en natuur. Er wordt 100% natuurlijke cosmetica, in een ecologische verpakking geproduceerd met een gecertificeerde kwaliteit van ingrediënt tot eindproduct. Cosmetica zonder synthetische grondstoffen is veilig voor gebruik op de huid, ook de gevoelige huid, is biologisch afbreekbaar en brengt geen schade toe aan het milieu.
  • LAV/Leaping Bunny: Gecertificeerd dierproefvrij, zowel ingrediënt als eindproduct. Geen export naar regio’s zonder duidelijk dierproefvrij beleid (waaronder China).
  • VeganOK: Geen gebruik van ingrediënten waarvoor dieren gedood moeten worden. Geschikt voor veganisten met uitzondering van de Concealer en Crème foundation, beide producten bevatten bijenwas.
  • FSC: Het papier en karton gebruikt voor de verpakkingen, en het hout gebruikt voor oog- en lippotloden komen van een mix van gerecycleerd papier en duurzaam beheerde bossen.
  • Vegetal Plastic: Alle gebruikte plastiek verpakkingen zijn gemaakt van plantaardige bronnen, van onder andere mais, graan, suiker of cellulose. Plantaardige plastiek heeft bij de fabricage beduidend minder fossiele brandstof nodig en is industrieel composteerbaar.

liquidflora hervulbaarDaar bovenop maakt Liquidflora gebruik van een refill systeem. Het doosje van bijvoorbeeld de oogschaduw kan bewaard worden. De lege oogschaduw kan gemakkelijk uit het doosje geklikt en vervangen worden. Refills zijn goedkoper, hebben minder verpakking nodig, nemen minder ruimte in tijdens transport en hebben daardoor ook een kleinere ecologische voetafdruk.

Ontdek hier alle producten van Liquidflora!