Ayluna plantaardige haarverf

Ayluna plantaardige haarverf respecteert de structuur van het haar. Het legt een glanzend kleurlaagje om elke individuele haar met behulp van biologische plantenextracten. De natuurlijke pigmenten van uw haar schijnen door dit kleurlaagje heen. De uiteindelijke kleur wordt bepaald door de interactie tussen je natuurlijke haarkleur en de gekozen haarkleuring. 100% natuurlijk. 100% individueel.

Ayluna plantaardige haarverf is 100% natuurlijk, biologisch, vegan en BDIH gecertificeerde natuurcosmetica. En vrij van synthetische kleur-, geur-, en conserveringsstoffen, peroxide, ammoniak, PPD of andere schadelijke of chemische bestanddelen.

Proefstrengen kleuren

Ayluna plantaardige haarverf

Het natuurlijke kleureffect van de plantaardige haarverf hangt af van je individuele haarkleur en haarstructuur. Het kleurresultaat is niet standaard. Fijner, grijs of zeer licht haar neemt de kleur heel wat sneller en intensiever op dan dikker of donkerder haar. Om zeker te zijn dat de kleuring aan je verwachten beantwoordt, adviseren we om eerst een proefstreng te kleuren. Het wordt aanbevolen om een proefstreng te kleuren, daar waar het haar het lichtst of het meest grijs is.

Voor één proefstreng: meng één theelepel Ayluna haarverf met circa 30 ml kokend water. Meng tot een yoghurtachtige pasta. Breng de kleuring gelijkmatig aan op de proefstreng. Wikkel de proefstreng in huishoudfolie. Laat 15 minuten tot 2 uur intrekken. Goed uitspoelen met warm water.

Benodigdheden
  • een pakje (100 g) Ayluna plantaardige haarverf (voldoende voor schouderlang haar)
  • een kom
  • een vork, lepel of garde
  • een verfborstel
  • ongeveer 300 ml kokend water
  • vette crème om de huid aan de haargrens te beschermen
  • twee afgedankte handdoeken ter bescherming van je kledij
  • handschoenen (inbegrepen in de verpakking)
  • douchekapje (inbegrepen in de verpakking)
Voorbereiding

De Ayluna plantaardige haarverf wordt toegepast op handdoekdroog haar. Was je haar met een siliconenvrije shampoo. Indien je siliconenhoudende shampoo of haarstylingsproducten gebruikt hebt of je haar voordien met een chemische kleuring gekleurd is, dan is het sterk aanbevolen om eerst een voorbehandeling te doen. Je kan je haar voorbehandelen met groene klei of ghassoul. Beide reinigen het haar mild en grondig, zodat de Ayluna plantaardige haarverf het optimale resultaat geeft.

Mengen

Doe de Ayluna plantaardige haarverf in de kom. Giet met kleine hoeveelheden het net gekookt water in de kom. Meng de haarverf met het water tot een yoghurtachtige pasta. Je kan de kleurintensiteit verdiepen als je in plaats van kokend water, zwarte thee of koffie gebruikt.

Bescherm handen en kledij

Leg ter bescherming van je kledij een handdoek over je schouders, en trek de bijgevoegde handschoenen aan. Om huidverkleuringen te vermijden: breng een vette crème aan rond de haargrens en eventueel ook de oorschelp.

Aanbrengen

Laat de kleurpasta een beetje afkoelen en breng ze dan zo warm mogelijk aan (niet té warm om brandwonden te vermijden). Verdeel de kleuring gelijkmatig streng na streng over het haar, beginnend aan de haargrens. Dek het haar af met het bijgevoegde douchekapje en wikkel een handdoek rond je hoofd. Warmte verdiept de intensiteit van de kleuring. Indien beschikbaar, kan je ook een warmtekap of droogkap gebruiken. Verwijder nadien resten van de kleuring van de huid met een vette crème.

Inwerktijd

De Ayluna plantaardige haarverf kan tussen 15 minuten en twee uur in het haar blijven. Bij dik en/of donker haar is een langere inwerktijd nodig. Bij dun en/of licht haar is een kortere inwerktijd nodig. Door het kleuren van de proefstreng weet je het makkelijkst welke inwerktijd het mooiste resultaat geeft op jouw haar.

Nabehandeling

Wanneer de inwerktijd is verstreken, spoel je je haar meermaals grondig uit met warm water totdat het spoelwater helder is. Je kan ervoor kiezen om je haar nadien te wassen met een silicone-vrij shampoo. Het haar wassen vlak na de kleuring zorgt er echter wel voor dat de intensiteit van de kleuring minder is. Je kan je haren aan de lucht laten drogen of met een haardroger drogen. Na het spoelen en drogen heeft de Ayluna haarkleuring tot 48 uur de tijd nodig voor het eindresultaat zichtbaar is.

Goed om te weten

Eventuele huidverkleuringen verdwijnen na korte tijd automatisch. Je kan ze ook verwijderen met een mengsel van citroensap en plantaardige olie.