Top

Over Farfalla

Farfalla Essentials AG produceert gecertificeerde natuurcosmetica en aromatherapeutische producten. 30 jaar terug waren ze het eerste Zwitsers bedrijf dat enkel met biologische ingrediënten werkte. Hun enthousiasme voor natuurlijke oliën en geuren vertalen ze in hoogkwalitatieve producten, op dat iedereen elke dag de kracht en de vitaliteit van de natuur kan ervaren.

Hun filosofie: natuurlijke pure ingrediënten uit gecontroleerde biologische landbouw uit respect voor mens en natuur, milieu- en diervriendelijke producten en productie (geen genetische manipulatie en geen dierproeven), eerlijke handel, een rechtvaardige prijs en een werkklimaat gebaseerd op vertrouwen en respect.

100% natuurlijke cosmetica

Alle Farfalla producten zijn natrue-gecertificeerd. Dit wil zeggen : geen synthetische parfums, geen synthetische kleurstoffen, geen ingrediënten afkomstig van petroleum (zoals parafinnes, PEGs, propyls, alkyls, …), geen siliconen (of afgeleide producten hiervan), geen genetisch gemodificeerde of nano ingrediënten, geen gebruik van elektromagnetische straling en geen gebruik van dierproeven.

Bovendien zijn minstens 70% van de certificeerbare ingrediënten van biologische oorsprong.Meer dan de helft van de producten zijn zelfs gecertificeerd als biologische cosmetica, hierbij is het aandeel bio-ingrediënten 95% of meer!

Meer over het natuurcosmetica label Natrue en over de Zwitserse dierenbescherming.

Fair trade

De grondstoffen zijn afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt. Farfalla heeft eigen biologische plantaardige projecten, en ondersteunen actief verschillende biologische landbouw projecten wereldwijd. Ze beschouwen hun grondstofleveranciers als partners en kennen ze persoonlijk, waardoor langdurige samenwerkingsverbanden ontwikkeld worden. Met als basis vriendschap, vertrouwen en loyaliteit.

Farfalla selecteert haar grondstoffen en partners naar duurzame criteria, bij voorkeur via eerlijke handel. Aankoop garanties en voorfinanciering voor boeren en producenten zorgen ervoor dat hun leefomstandigheden verbeteren. Weten wie wat produceert en wie de mensen zijn achter de grondstoffen, is een onderdeel van hun bedrijfsfilosofie. Farfalla verhandelt grondstoffen met het fairtrade-principe uit 40 landen rechtstreeks van de kleine producenten, boeren en coöperaties.

Ecologische verpakking en recyclage

Waar mogelijk wordt een verpakking uit glas gebruikt, vermits glas volledig recycleerbaar is. Voorts worden ook airless-verpakkingen gebruikt en verpakkingen uit gerecylceerd kunststof. De omverpakkingen zijn vervaardigd uit FSC karton. Alle lege verpakkingen mogen ook teruggebracht worden naar de verkooppunten voor recyclage (bring-it-back principe).

Ontdek hier alle producten van Farfalla!