Candelilla wax

3.75

Candelilla cera / Euphorbia cerifera

50 g

Op voorraad

  • Beschrijving

    Candelilla wax is een ingrediënt van plantaardige oorsprong. Zuiver, stabiel en toegelaten als ingrediënt in natuurcosmetica met BDIH of Natrue keurmerk. Candelilla wax wordt verkregen uit de bladeren en stengels van de Candelilla struik. De Candelilla struik groeit in woestijnachtige gebieden in het noorden van Mexico en het Zuidwesten van de Verenigde Staten. De wax komt vrij door de bladeren en stengels van de volwassenen planten te koken. De wax wordt daarna gereinigd om onzuiverheden te voorkomen. Paraffinevrij.

    Candelilla wax is een beetje harder als bijenwas, maar wel zachter dan carnaubawax. Het kan perfect gebruikt worden als plantaardige (vegan) vervanger van bijenwas. Het kan gebruikt worden als verdikker en stabilisator in crèmes bij een schrale huid, babyverzorgingscrèmes, huidbeschermingsbalsems, body lotions, hand- en voetencrèmes en in lippenbalsem.

    Dosering

    1 tot 5 % (oliefase)

    Smeltpunt

    70°C

    Ingrediënten

    Candelilla cera / Euphorbia cerifera

  • Beoordelingen (0)

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Candelilla wax” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.