Top

Over Logona

Logona producten

Het idealisme en de passie dat de start was van Logona vormt het bedrijf nog steeds. Als een pionier in natuurlijke verzorgingsproducten vertrouwen zij al bijna 40 jaar op de zachte kracht van planten. Met onderzoek, ontwikkeling, innovatie en het diepe respect voor de natuur maken zij verantwoorde producten voor de hele familie. Producten waar ze met recht fier op kunnen zijn.

Innovatie

“Beter is mogelijk” met die filosofie hebben de onderzoekers in de Logona laboratoria niet alleen gecertificeerde natuurlijke verzorgingsproducten ontwikkeld, maar ook voor ontelbare innovaties gezorgd die nog nog steeds een invloed hebben op de natuurcosmetica-markt. Voorbeelden hiervan zijn allergie-vrije natuurlijke verzorgingsproducten en 100% natuurlijke plantaardige haarkleuringen, beide voor het eerst op de markt in de jaren 80 en ontwikkeld door Logona. Ook zorgde zij voor de eerste 100% natuurlijke shampoo’s in 2003 en de eerste 100% natuurlijke anti-ageing verzorgingsserie in 2008. Met nog een hoop ideeën voor de toekomst.

De kruidenweide, Made in Germany

Alle Logona producten zijn ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. Natuurlijke rauwe materialen zoals plantenoliën, -boters en -waxen, kruidenextracten, bloesemwaters en etherische oliën komen allemaal van gecontroleerde biologische landbouw of geregistreerde wildpluk. Ze beheren ook eigen weiden ter plaatse waar lokale kruiden weelderig groeien.

 

Harmonie tussen mens en natuur

De natuurlijke verzorgingsproducten en make-up van Logona zijn allen gecertificeerde natuurcosmetica.

  • vrij van synthetische kleuren, geuren en bewaarmiddelen
  • vrij van paraffine en alle andere derivaten uit de petroleumindustrie
  • grotendeels geschikt voor veganisten
  • ontwikkeld en geproduceerd vrij van dierproeven
  • biologische ingrediënten
  • vrij van GMO’s
  • ecologisch productieproces
  • hergebruik van verpakkingsmateriaal

Gecertificeerd natuurlijk en biologisch

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn hip. Dat maakt het nog belangrijker om een duidelijk een onderscheid te maken tussen producten die beweren natuurlijk te zijn en echte natuurlijke producten. Alle Logona producten zijn gecertificeerd door BDIH, een label dat al meer dan 10 jaar enkel 100% natuurlijke verzorgingsproducten certificeert. Vele producten zijn daarenboven ook Natrue gecertificeerd, waarmee ook het hoge percentage aan biologische ingrediënten zichtbaar wordt. Het resultaat van deze inspanningen zijn hoog kwalitatieve producten die jaar na jaar goede beoordelingen ontvangen van de onafhankelijke consumentenpanels van Öko test.

Het zit in mijn natuur, een bijdrage aan een beter wereld

Om van de wereld een beter plaats te maken, moeten we bij onszelf beginnen. Bij Logona staan de peilers mens en milieu gegrond in hun filosofie. Logona is niet alleen actief in de lokale buurt, waardoor de werknemers met plezier komen werken. Ook over de hele wereld helpen ze de boeren, die met zorg de biologische plantenextracten telen, om fair trade projecten op te starten en te ondersteunen. Elke dag werken aan een betere wereld!

Ontdek hier alle producten van Logona!