Shampoo blokje ghassoul

shampoo blokje ghassoul

Reinig en voed je haren op een bijzonder milde manier met dit shampoo blokje van duizend en één nacht op basis van ghassoul en arganolie.

Ghassoul is een vulkanische klei gewonnen uit de Jbel Ghassoul-formatie in het Marokkaanse Atlasgebergte. Deze pH-neutrale klei zit boordevol mineralen en reinigt haar en huid op een effectieve, zeepvrije manier. Arganolie revitaliseert en geeft het haar haar glans en soepelheid terug. SCI en coco glucoside zijn beiden milde tensiden van plantaardige oorsprong die geschikt zijn voor het haar en de (gevoelige) hoofdhuid.

Materialen:
Ingrediënten:
Instructies:
  • Meng de SCI en de coco-glucoside voorzichtig door elkaar in het kommetje.
  • Voeg de argan- en kokosolie samen met de ghassoul in de maatbeker van 50 ml.
  • Verwarm au-bain-marie tot de kokosolie gesmolten is. Haal vervolgens van het vuur.
  • Voeg de inhoud van de maatbeker voorzichtig toe aan de inhoud van het kommetje.
  • Voeg de leucidal, de citroenzuuroplossing en de etherische olie toe.
  • Door het mengsel met een lepel tegen de bodem en de rand van het kommetje aan te wrijven meng je de verschillende ingrediënten tot een dikke pasta.
  • Schep de pasta in de siliconen vorm en druk goed aan.
  • Zet 24 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Laat het shampoo blokje 1-2 dagen goed drogen voor het eerste gebruik.
Gebruik:

Wrijf met je natte handen over het blokje en masseer het schuim in je haren of wrijf met het blokje rechtsreeks over je natte haren. Goed inmasseren en laten schuimen. Daarna grondig uitspoelen.

Bewaren:

10 tot 12 weken houdbaar

Tips:
  • SCI is een erg vluchtig poeder. Daarom draag je best een mondmasker terwijl je het shampoo blokje bereidt. Je kan ook eventueel onder een afzuigkap werken.
  • Zorg dat het blokje na elke wasbeurt goed kan drogen zodat het weer stevig wordt. Je kan hiervoor een zeepkussen gebruiken.
  • Gebruik je liever shampoo in poedervorm? Kijk dan eens naar ons Shampoo poeder ghassoul recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.