Cold cream

cold cream

Januari! De winter is nog maar net begonnen en er staan ons nog enkele koude maanden te wachten. Het ideale moment om deze verzorgende cold cream te maken. Want als er iets is dat we ons dit nieuwe jaar hebben voorgenomen, dan is het wel om ons gezicht en handen extra te beschermen tegen uitdrogende winterse temperaturen. 

Het originele recept is maar liefst 2000 jaar oud! Het bevat bijenwas en daardoor voelt de crème wat plakkerig aan. In onze moderne vegan versie hebben we de bijenwas vervangen door candelilla. Candelilla legt een laagje op de huid waardoor vocht en koude geen invloed kunnen uitoefenen. Hierdoor krijgt de huid een zijdezacht gevoel, zonder daardoor plakkerig of vet te gaan aanvoelen. 

De cold cream zit vol actieve ingrediënten! Cisteroos gaat de veroudering van de huid tegen. De structuur van jojobaolie is vergelijkbaar met de structuur van het huideigen sebum. Hierdoor beschermt deze olie effectief tegen vochtverlies. Ook abrikozenpitolie heeft een verzorgende- en licht hydraterende werking. Squalaan is een olie-achtige stof die de huid hydrateert en de elasticiteit herstelt.

Materialen:
Ingrediënten:
Instructies:
  • Giet het hydrolaat in de maatbeker van 100 ml.
  • Doe de jojobaolie, abrikozenpitolie, glyceryl stearate SE, cetylalcohol en candelilla in de maatbeker van 250 ml.
  • Verwarm beide maatbekers au-bain-marie. Haal vervolgens van het vuur wanneer de inhoud van de maatbekers 65°C heeft bereikt en wanneer de candelilla gesmolten is.
  • Giet het hydrolaat er in een fijn straaltje al kloppend in de grote maatbeker.
  • Voeg de squalaan en de dermofeel sensolv toe, zet de maatbeker in het kommetje met koud water (koude badje) en blijf stevig kloppen totdat er een witte, gladde crème ontstaat.
  • Pas wanneer de temperatuur van de crème 40°C of lager is, voeg je de leucidal en de etherische olie toe. Meng rustig met de garde.
  • Spatel de crème voorzichtig in het aluminium potje en laat verder opstijven.
Gebruik:

Breng de crème op gezicht en handen aan voor je de koude in trekt.

Bewaren:

6-8 weken houdbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.