Ayluna plantaardige haarverf FAQ

Wat is het verschil tussen chemische en plantaardige haarverf?

Ayluna plantaardige haarverf verschilt aanzienlijk van chemische haarverf. Chemische haarverf onttrekt de natuurlijke pigmenten uit het haar en vervangt deze met een synthetische kleur. De natuurlijke haarkleur wordt hiermee volledig veranderd. Natuurlijke kleurpigmenten in het haar hebben een stabiliserende werking die door chemisch haarverf kan worden beschadigd, waardoor het haar snel dof en broos kan worden.

Hoe kies ik de juiste kleur?

Het kleurresultaat van de haarkleuring is afhankelijk van je eigen natuurlijke haarkleur en haartype. Hoe fijner of lichter het haar, des te sneller en beter de haarkleuring een laagje om uw haar legt. Hoe dikker en donkerder het haar, des te moeilijker de haarkleuring een laagje om uw haar legt. Om de best mogelijke kleur te kiezen, kom je hiervoor indien mogelijk langs in de winkel. Bij een eerste kleuring adviseren we de kleur eerst te testen op één haarlok en het resultaat te bekijken. Hiervoor meng je in het geval van haarkleurpoeder één theelepel haarkleurpoeder met ca. 30 ml net gekookt water en roer dit tot een glad mengsel. De kleurkaart geeft een oriënterend beeld van de kleurresultaten (afhankelijk van uw haartype/kleur).

Hoeveel verpakkingen heb ik nodig?

Per kleuring adviseren we voor schouderlang haar één verpakking en bij langer haar twee verpakkingen.

Kunnen de Ayluna plantaardige haarverf worden gemengd?

De haarkleuringen van Ayluna kunnen met elkaar worden gemengd. Vooral bij de rode en bruine tinten zijn alle denkbare kleurnuances mogelijk.

Hoe lang kunnen de Ayluna plantaardige haarverf worden bewaard?

Als een verpakking Ayluna plantaardige haarverf niet in één keer wordt gebruikt, kan je deze nog 6 maand bewaren. Een eenmaal aangemaakt mengsel kan echter niet bewaard worden.

Kan de Ayluna plantaardige haarverf gebruikt worden tijdens zwangerschap en borstvoeding?

Ayluna plantaardige haarverf bevat geen schadelijke chemische stoffen en zijn heel mild. Plantaardige haarkleuring kan tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode zonder bezwaar worden gebruikt. Risico’s of bijwerkingen zijn niet bekend.

Kan ik Ayluna plantaardige haarverf gebruiken grijs haar?

Ayluna plantaardige haarverf is in principe geschikt voor grijs haar, maar de natuurlijke kleurstoffen kunnen uiteraard het grijs niet wegtoveren. Vanwege hun bijzondere structuur blijven grijze haren ook na een natuurlijke kleuring lichter van tint dan de niet-grijze haren. Er ontstaan echter, afhankelijk van het aandeel grijze haren, zeer natuurlijke kleurnuances in het haar. Omdat de natuurlijke kleurstoffen een gekleurd laagje om elk haar vormen, valt het uiteindelijke kleurresultaat lichter uit bij lichtgrijs of wit haar. Om een goed dekkend resultaat te verkrijgen is het daarom vaak noodzakelijk het haar verschillende keren na elkaar te kleuren. Tussen twee kleuringen in, is er een inwerktijd van minstens 12 uur nodig.

Waar moet ik op letten bij gepermanent haar?

In het algemeen wordt geadviseerd het haar pas te kleuren na het permanenten. Zo kunnen de natuurlijke bestanddelen hun kleureffect volledig ontwikkelen en tegelijkertijd de door de permanent aangetaste haarstructuur verzorgen. Plantaardige haarkleuringen kunnen niet worden gebruikt na een zure permanent.

Kan Ayluna plantaardige haarverf gebruikt worden op chemisch gekleurd haar?

In principe kan je de Ayluna plantaardige haarverf ook op chemisch gekleurd haar gebruiken, ten vroegste 8 weken na de laatste chemische kleuring. Wij adviseren om de kleur vooraf op één haarlok te testen, om te voorkomen dat een ongewenst kleurresultaat ontstaat, wat bij chemisch gekleurd haar niet uitgesloten is. Bovendien verdient het de aanbeveling het haar voor te behandelen met groene klei of ghassoul.

Wordt de kleurintensiteit versterkt wanneer het haar vaker wordt gekleurd?

De kleurintensiteit van de Ayluna plantaardige haarkleuring kan worden versterkt door het haar enkele keren kort na elkaar te kleuren. Omdat de plantaardige haarkleuring zich na het aanbrengen door de inwerking van zuurstof nog stabiliseert, dient er tussen twee behandelingen minstens 12 uur te worden gewacht.

Hoe kan de kleur 110 Diepzwart gebruikt worden?

De kleur 110 Diepzwart is geschikt voor het donkerder maken van andere kleuren. Het kan gemengd worden met de kleuren 90 Bordeauxrood en 100 Zwartbruin.

Hoe behandel ik mijn uitgroei?

Ayluna plantaardige haarverf heeft een lange houdbaarheid. Dat betekent dat er na één tot twee maanden een lichte uitgroei in de natuurlijke haarkleur zichtbaar wordt. Het contrast tussen de uitgroei en het gekleurde haar is echter aanzienlijk minder opvallend dan bij chemisch geverfd haar. Maar ook met de haarkleurpoeders is het bijwerken van de uitgroei niet moeilijk. Breng eerst een deel van de haarkleuring aan op de uitgroei. Na ongeveer de helft van de inwerktijd verdeel je de rest van het aangemaakte product over het gehele haar, om de reeds aangebrachte kleurnuance weer op te frissen. Of je brengt enkel de plantaardige haarkleuring aan op de plaatsen met uitgroei.

Hoe kan ik een ongewenst kleurresultaat corrigeren?

Om ongewenste kleurresultaten te voorkomen, adviseren we om de kleur altijd vooraf op één haarlok te testen. Mocht het uiteindelijke resultaat toch anders uitvallen dan gewenst, kan het haar na minimaal 12 uur wachten nogmaals met dezelfde tint of met een tint die donkerder is worden gekleurd. Het haar lichter maken is met de natuurlijke kleuringen niet mogelijk.

Wat als de Ayluna plantaardige haarverf niet ‘pakt’?

Er zijn verschillende redenen waarom de Ayluna plantaardige haarverf in sommige gevallen niet pakt. Misschien heb je vóór het kleuren producten zoals haarversteviger of –spray of siliconenhoudende verzorgingsproducten (shampoo, conditioner) gebruikt. Deze vormen een gladde laag om het haar heen, waardoor de kleurpigmenten zich niet kunnen hechten. Siliconen zijn op de ingrediëntenlijst van het product (INCI) herkenbaar aan het achtervoegsel “-cone” (bijvoorbeeld “cyclomethicone” of “dimethicone”). In dat geval raden wij aan over te stappen op een siliconenvrij product en het haar vóór het kleuren voor te behandelen met groene klei of ghassoul.

Kan ik mijn haar blonderen met Ayluna plantaardige haarverf?

Ayluna plantaardige haarverf heeft geen oplichtende werking. Met andere woorden: je kan je van nature bruin haar, niet blond kleuren.

Kan ik plantaardige haarverf gebruiken om wimpers of wenkbrauwen te kleuren?

De Ayluna plantaardige haarverf is niet geschikt voor het kleuren van wimpers en/of wenkbrauwen.