Titaandioxide

2.50

50 g

Op voorraad

  • Beschrijving

    Titaandioxide is een pigment met een minerale oorsprong. Zuiver, sabiel en toegelaten als ingrediënt in natuurcosmetica met BDIH of Natrue keurmerk. Het kan gebruikt worden als dekwit en kleurpigment in zeep, poeders en make-up en als zonnebeschermer (reflecteert en absorbeert UVA en UVB straling).

    Titaandioxide is samen met Zink oxide de ideale vervanger voor het niet-natuurlijke Sofi Tix. Sofi Tix bevat het natuurlijke titaandioxide en zinkoxide, maar ook het synthetische simethicone (silicone). Daarenboven zijn de gebruikte korrels op basis van nano technologie ontwikkeld.
    De volledige inci van Sofi Tix is: Titanium Dioxide, Simethicone, Zinc Oxide

    Gebruik

    Oplossen in een kleine hoeveelheid olie.
    Gebruik 10% titaandioxide van het totale gewicht van je recept om SPF 6-11 te bereiken. 15% voor SPF 12-19 en 25% voor SPF 20+.

    Ingrediënten

    Titanium dioxide (CI 77891) non-nano