Over Santaverde

Meer dan 25 jaar geleden begon Santaverde met de teelt van aloe vera planten in Andalusië. Met meer dan 20000 volwassen aloe vera planten is de finca (boerderij) nog steeds het hart van de onderneming. Gecertificeerd biologisch en op het natuurlijke ritme van de planten wordt het sap geoogst, als basis voor hun 100% natuurlijke en bio-actieve verzorgingsproducten.

Mens en milieu samen

Santaverde gelooft in eerlijk, duurzaam, sociaal en coöperatief ondernemen. Bij de creatie van hun verzorgingsproducten willen zo veel mogelijk pure ingrediënten gebruiken. Lokaal, biologisch en altijd voor een eerlijke prijs zodat ook de boeren en projecten achter deze ingrediënten ondersteunt worden. De aloe vera planten worden in hun eigen finca ter plaatse geoogst en verwerkt, allemaal handmatig zodat de hoogste kwaliteit kan gegarandeerd worden. Hierdoor sparen ze niet alleen energie uit, maar wordt de grond ook niet met zware machines bewerkt en worden er ook meer jobs behouden dan in een geautomatiseerde omgeving. Door de biologische teelt is de kwaliteit van de grond beter, is er meer biodiversiteit, is het grondwaterniveau hoger en is er een verminderd overstromingsrisico.

Natuurlijke verzorging

Alle gezichtsverzorgingsproducten van Santaverde zijn:

  • Natrue gecertificeerde biologische natuurcosmetica, 100% natuurlijk dus
  • Leaping Bunny gecertificeerd, dat wil zeggen dat zowel alle ingrediënten als de eindproducten wereldwijd dierproefvrij zijn
  • Vegan society gecertificeerd, dus geschikt voor veganisten

Hun eigen aloe vera teelt is gecertificeerd biologisch. Bovendien helpen ze ook Adana, een organisatie die zorgt voor de opvang van de ontelbare straatkatten en -honden.

Unieke formule

De kracht van aloe vera sap is de combinatie van wel meer dan 200 verschillende actieve ingrediënten zoals vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Puur aloe vera sap ondersteunt door het hoge aantal bio-actieve ingrediënten de lichaamseigen celregeneratie en is ontstekingsremmend. Het meest belangrijke ingrediënt, aloverose, is een polysaccharide met een intensieve hydraterende werking. Hoe hoger de concentratie van aloverose, hoe groter het positieve effect op de huid.

Cruciaal voor het bekomen van zo’n hoge dosis is het snel en handmatig verwerken van de biologische aloe vera planten. Het aloe vera sap van Santaverde bevat 1200 mg/l aloverose tegenover een gemiddelde van 400 mg/l in andere vergelijkbare aloe vera sappen.

Santaverde gebruikt hun pure biologische aloe vera sap als basis voor hun verzorgingsproducten. Samen met andere biologische plantenextracten en -oliën zijn zo stuk voor stuk unieke hoog-kwalitatieve producten gecreëerd.

Duurzaam ondernemen

Alle papieren en kartonnen product verpakkingen en brochures zijn klimaatneutraal gedrukt op papier van duurzame bosbouw en met plantaardige inkten. Voor het nieuwe kantoorgebouw in Hamburg hebben ze een oude chocoladefabriek gerenoveerd met duurzame materialen, zonder chemische behandelingen, met hoge isolatiewaarden en groene elektriciteit.